Portal 072info

Pljačkala banke da vrati dugove, a kada su je uhvatili sve šokirala izjavom

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

pistolj

”Neću se žaliti! Jedva čekam otići u zatvor”, kazala je Suzana D. (35) nakon što je uhvaćena u petoj pljački. Jedne večeri došla me posjetiti kći iz doma. Frižider je bio prazan, objasnila je Suzana D. razloge pljačke, prenosi Jutarnji list.

Suzana D. (35), markantna serijska pljačkašica prodornih plavih očiju, nepravosnažno je osuđena na Županijskom sudu u Zagrebu na dvije godine zatvora. Krimen te majke dvoje djece je pet razbojništava u novčarske institucije od 1. juna do 14. septembra prošle godine. Digla je na noge policijsku operativu zbog vala razbojništava plastičnim pištoljem u kojima se domogla ukupno 93.000 kuna.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

– Pogriješila sam. Neću se žaliti na visinu kazne koja, nažalost, tužilaštvu nije dostatna. Spremna sam platiti svoje grijehe. To mi je životna škola proizašla iz ekscesne životne situacije. Do sada sam provela dva mjeseca u zatvoru. Nadam se da će ostatak kazne, kad je budem služila, proći brzo jer ću se ipak moći baviti i nekim aktivnostima. Teško je kad se vrata ćelije zalupe i zaključaju. Posvetim se čitanju i dubokim mislima. Trudim se sve to pozitivno prihvatiti. Najbitnija su mi moja djeca – rekla nam je puna optimizma osuđena razbojnica Suzana D.

Njoj se posljednje u nizu razbojništava, 13. septembra prošle godine u Croatia banku u zagrebačkoj Šubićevoj ulici, obilo o glavu. Do banke se oko 11 sati dovezla tramvajem čvrsto držeći u džepu dječji pištolj. Ušla je u banku sa sunčanim naočalama i šiltericom te zagrmila: “Ovo je pljačka!” Uperila ga je u prisutne. Ipak, čuvar je bio brži – izbio joj ga je iz ruke i oduzeo joj slobodu. U policijskoj stanici nije zaustavljala suze. Klupko se počelo odmotavati.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

– Kad sam odlučila pljačkati, nije mi bila namjera bilo kome nauditi pa sam kupila plastični pištolj. U protekle tri i pol godine muku mučim s kćeri koja je u domu u Bedekovčini, a čovjek s kojim sam tada živjela ostavio nas je bez ičega. Kći je počela krasti, finansijski problemi su se gomilali. U meni je puklo. Jedne večeri kad me je kći iz doma došla posjetiti, frižider je bio prazan. Takva situacija boli. A muškarac s kojim trenutno živim i koji je moja desna ruka rekao je da sinu trebam dati 200 kuna za neku sportsku aktivnost. Novca niotkud na vidiku. Ostala sam i bez posla. Na utrinskoj tržnici kupila sam pištolj igračku i tako je sve krenulo – rekla je u svojoj odbrani Suzana D. i dodala da je, kao bivša zaposlenica kladionice, i sama bila žrtva razbojništva i zna da razbojnicima nije cilj nauditi nego ukrasti.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nakon krađa nije se dobro osjećala, ali, opet, podmirivala je vlastite dugove pa je u tome pronalazila lažnu utjehu. Nakon hapšenja razmišljala je o mogućoj nagodbi s tužilaštvom, ali od toga je odustala zbog svog sina kako “ne bi ispalo da je ona jedna obična razbojnica”.

POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4

– Željela sam dobiti priliku objasniti razloge svojih pljački. Nisam osoba koja ne želi raditi niti sam se željela na lak način domoći novca. Radim od svoje 18. godine. Svjesna sam i da moja neriješena situacija s kćerkom nije opravdanje za sve ovo jer ona iz popravnog doma uporno bježi. Zapravo, ta razbojništva nije napravila ‘ona prava ja’, nego je to bio moj trenutak slabosti. U jednom trenutku u zatvoru sam pomišljala i na samoubistvo. U ćeliji nas je bilo od šest do osam, pravi Big Brother. Sve su cimerice govorile da su nevine, da nisu krive. Ali rijetko ko završi u zatvoru bez razloga – priča Suzana D. koja trenutno rješava pravne bitke oko starateljstva nad djecom.

Boris Ž., čovjek s kojim živi i koji joj nije okrenuo leđa u teškim trenucima, nesebično se od prvog dana brine o njenu sinu. Dan kad je uhapšena bio je potpuno osupnut tom spoznajom, a kad je u medijima vidio njene slike iz pljački, u šoku nam je prokomentarisao: “Uh, baš se strašno zamaskirala! Da sam vidio njene snimke s pljački, prepoznao bih je po hodu”.

Uprkos svemu, nakon što je Suzana D. postala vijest dana, njen maloljetni sin je i dalje smatra besprijekornom i najboljom mamom na svijetu.

Jutarnji


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6