11 15


AUTOR:
Portal 072info

DATUM:

Bijeljinska policija predala je danas u Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini dvojicu osumnjičenih Ž.G. i D.V.

Oni su priznali policiji da su učestvovali u dvije pljačke u razmaku od godinu.

Prvu pljačku su izvršili u selu Trnjaci, 19. januara 2020. godine, nasilno ušavši u kuću Dike i Rajka Matkovića i uz prijetnju vatrenog oružja uzeli novac i novčanik sa dokumentima.
Bili maskirani

Godinu kasnije, na isti dan, 19. januara ove godine, u pljački nad penzionerkom Radinkom T. (71) iz semberskog sela Brodac, vezavši staricu selotejp trakom i pritom ispreturavši stvari po kući, odnijeli su iz kuće zlato i novac u vrijednosti oko 55.000 eura.

U tužilaštvu su nam rekli da će nakon saslušanja osumnjičenih sud odlučiti o eventualnom određivanju jednomjesečnog pritvora.

Podsjećamo, penzionerka Radinka T. živi sama u kući

Radinka je radni vijek provela u inostranstvu, te su razbojnici vjertovatno znali da kod sebe ima novac.

Oni su u kuću upali sa fantomkama na glavama i u crnim odijelima, te su staricu bacilli na pod i vezali je.

Razbijali stvari

Ona je nakon pljačke izjavila da su razbojnici preturali i razbijali stvari, sjekli dijelove namještaja, sve dok nisu pronašli ono što su tražili.

– Bili su u dilemi, da li da me ubiju ili ne. Radili su lagano, nisu žurili. Tražili su da se zakunem u djecu da ih neću prijaviti. Rekla sam im da neću, samo neka idu. Tako su i otišli – ispričala je starica.

Nakon toga pozvala je rođaka i slučaj prijavila policiji.

Još jedan slučaj drskog razbojništva u Bijeljini, koji se dogodio početkom februara prošle godine, ostao je nerasvijetljen, kada su razbojnici predstavivši se kao poštari, opljačali penzionerku, odnijevši joj tom prilikom zlatni nakit vrijedan oko 40.000 eura.