Pljušte optužbe na račun bivšeg direktora Centra za socijalni rad u Banovićima za seksualne ucjene, on negira

Podijelite vijest

Društvenim mrežama zadnjih dana je kružio videosnimak na kojem se, prema tvrdnjama autora objave, nalazio bivši direktor Centra za socijalni rad Banovići Nevzet Tufekčić.

Na pomenutom snimku Tufekčić nag razgovara s korisnicom usluga te ustanove i to navodno u arhivi tog Centra, gdje sporna osoba i dalje radi.

On je navodno obećavao jednokratne finansijske pomoći u zamjenu za pružanje seksualne usluge, a u komentarima se tvrdilo da su protiv njega upućivane prijave, ali bez pravosudnog epiloga.

“Dobro sam riješila djecu”

Snimak je navodno star nekoliko godina, odnosno iz perioda kada je on još uvijek bio direktor, a nakon odlaska PDA s vlasti naslijedila ga je Merima Numanović.

Na snimku se, dok se Tufekčić navodno oblači, čuje kako žena govori: “Dobro sam riješila djecu, oprema, odjeću, obuću, knjige i sveske – sve. E sad mi je to za kola, ali polako”.

Prvobitno je snimak objavljen na Facebook stranici naziva Šah-mat, ali je poslije uklonjen zbog kršenja pravila ove društvene mreže.

– Nakon nekoliko prijava prethodni post o Nevzetu Tufekčiću je uklonjen zbog kršenja pravila facebook-a. To nas neće zaustaviti u razotkrivanju cjelokupne istine sa ovim slučajem te naši pratioci u narednih par dana mogu očekivati cjelokupan videoklip  koji će biti objavljen na drugim stranicama i upute za gledanje ćemo podijeliti ovdje. Nevzet Tufekčić treba da se stidi svojih postupaka i uputi javno izvinjenje prije nego objelodanimo snimke – napisali su na ovoj stranici.

“Nezakonito me uhodili”

Interesantno je da je Nevzet Tufekdžić komentarisao ovu objavu:

– Treba da se stide i odgovaraju oni koji su kršili osnovna ljudska prava i nezakonito me pratili, uhodili, montirali, diraju u moju privatnost, sakrivaju se iza Facebook stranice. I svi znaju da je u pozadini politička igra i osveta što sam tužio Ustanovu za nezakonitu smjenu, a ukoliko se dokaže inkriminisano djelo ja ne bježim od odgovornosti, ali trebaju da odgovaraju i oni koji su ne nezakonito uhodili, bez sudskog naloga pretpostavljam. Snimak je jedna prljava igra i montaža.