PO NAREDBI KASUMOVIĆA: I večeras sve jedinice CZ u funkciji dezinfekcije Zenice

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.
DEKRA

S pojavom koronavirusa u našoj zemlji, poduzete su brojne mjere na zaštiti i prevenciji od širenja ovog virusa koji je ozbiljna prijetnja. 

Grad Zenica, također, odgovorno je pristupio novonastaloj situaciji i poduzeo brojne mjere, a danas je izdvojeno čak pola miliona, identičan iznos koji je Vlada ZDK izdvojila.

S ciljem zaštite građana, večeras se dezinficiraju ulice, klupe…, odnosno javne površine na području grada. 

Podsjetimo, građani se pozivaju da poštuju mjere i preporuke nadležnih, te da izbjegavaju boravak vani. 

Inače, gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović u svojstvu komandanta Štaba civilne zaštite Grada Zenica potpisao je Odluku o odobravanju finansijskih sredstava posebnih namjena za provedbu hitnih mjera zaštite i spašavanja.

U skladu sa ovom odlukom odobrena su sredstva u iznosu od 500.000,00 KM, kao interventna sredstva u cilju poduzimanja hitnih mjera zaštite i spašavanja, a radi sprječavanja težih neželjenih posljedica uzrokovanih koronavirusom (COVID-19).

Odobrena sredstva će se koristiti za nabavku dezinfekcionih i ostalih zaštitnih sredstava, zaštitne i prateće opreme, te kao pomoć najugroženijim kategorijama stanovništva.

O planu utroška ovih sredstava odlučit će Štab civilne zaštite prema iskazanim prioritetima.

Odluku o odobravanju finansijskih sredstava posebnih namjena za provedbu hitnih mjera zaštite i spašavanja u cjelosti pogledajte ovdje.