PO PRVI PUT U BiH: OpenAir festival elektronske muzike u Bosanskom Petrovcu

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Nedavno je Portal 072info razgovarao sa rođenim Zeničaninom, trenutno nastanjenim u Bosanskom Petrovcu, čije ime iz dana u dan dolazi do svjetskih muzičara i DJ-eva, koji žele raditi s njim. Zekerijja Meskić, Nerzerk zajedno sa grupom mladih ljudi iz Bosanskog Petrovca odlučili su napraviti prvi OpenAir festival elektronske muzike u Bosni i Hercegovini ovog tipa.

Kako nam je istakao Zekerijja, festival će se održati u mjestu Medeno Polje, koje je udaljeno 10 minuta od Bosanskog Petrovca. Kako su organizatori planirali, festival će da traje dva dana, i to 21. i 22. jula (utorak i srijeda), s tim da će ulaz biti besplatan. Kako organizatori poručuju, jedni od prvih oficijalnih datuma je 21. i 22.  juli, ali isto tako postoji velika vjerovatnoća da će doći do pomjeranja datuma. Oni koji odluče ponijeti šatore, imat će obezbijeđeno mjesto pored lokacije gdje se održava festival, koje je namijenjeno za kampere. Međutim, organizatori misle i na one koji ipak odluče ne biti u šatorima, pa će se za njih organizovati prevoz od lokacije do grada svaka četiri do pet sati.

ČITAJ JOŠ:  Turković: BiH je obavezna pratiti stavove EU, čak i u sankcijama 

Očekuje se dolazak velikih DJ-eva sa čitavog Balkana, ali i iz Njemačke i Engleske, tako da će ovo biti veliki festival i veliki događaj ne samo za Bosanski Petrovac, već i cijelu BiH. Ono što su dosad organizatori uspjeli dogovoriti jesu nastupi muzičara:

Glia (Maja Čeh,Slo) (Big Room), Alex Tml (Srb) (Trap), Nght 99 (Zekerijja Meškić & Ajlen Krkić,BiH) (Festival Trap) 4. Rekt & Orient ( Denis Korjenic,BiH) (Big Room), Dropheadz ( Vid Sedej & Jaka Logar, Slo) (Big Room), Ayit (Matija Škerjanec,Slo) (Big Room), Kalm & Renny (Igor Kalem & Ronny Gobbel,Nje) (Deep House), Impulz (Jan Kavčić,Slo) (Future House), Nafissko (Jake Parsons,Eng) (Uk Garage). Važno je naglasiti da ovo nije konačan spisak gostiju i učesnika prvog OpenAir festivala elektronske muzike.

ČITAJ JOŠ:  Inovacija iz BiH: Drvo Paulowonija rješenje protiv zagađenja zraka, vode i tla

Ukoliko pratite organizaciju ovog događaja, mogli se primjetiti da su Zekerijja i grupa mladih ljudi sklopili partnerstvo sa jednim od najvećih svjetskih promotera muzike na YouTube-u, čiji  kanal broji preko 1.000.000 pratilaca, koji će im pomoći oko promocije festivala širom svijeta.

Organizatori poručuju ukoliko ste DJ i želite sudjelovati u ovom festivalu potrebno je da se informišete na Facebook stranici klikom OVDJE ili da kontaktirate organizatora Zekerijju Meskića na njegovom privatnom Facebook profilu.

11043114_1548662978726373_5088760348174315335_o

Vidimo se u Bosanskom Petrovcu 21. i 22. jula 2015. godine, na prvom OpenAir festivalu elektronske muzike na našim prostorima.

GODISNJICA
MARKETING