Portal 072info

PO VISOKIM STANDARDIMA FIFE I UEFE: Ovako će izgledati stadion Grbavica sa kapacitetom od 20.000 mjesta

Stadion Grbavica

U Opštini Novo Sarajevo je jučer održan prvi sastanak stručnog tima za izradu sporazuma o pravima i obavezama učesnika u realizaciji projekta „Rekonstrukcija i dogradnja stadiona Grbavica“.

Stručni tim koji će u narednom periodu pripremiti navedeni sporazum sastavljen je od predstavnika relevantnih institucija svih nivoa vlasti, Vlade Federacije BiH i federalnog Ministarstva kulture i sporta, zatim Vlade Kantona Sarajevo, kantonalnog Ministarstva kulture i sporta i Zavoda za planiranje razvoja Kantona Sarajevo, kao i Nogometnog saveza BiH i fudbalskog kluba „Željezničar“, te Opštine Novo Sarajevo.

Opštinski načelnik Nedžad Koldžo podsjetio je ovom prilikom da je zajedno sa Ivicom Osimom pokrenuo inicijativu čiji je cilj da se, u realnim okvirima koji odgovaraju i potrebama i mogućnostima današnjice, napravi stadion u skladu sa standardima FIFE i UEFE, kako bi se utakmice reprezentacije BiH, ali i fudbalskih klubova mogle igrati u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, Sarajevu.

Opština Novo Sarajevo preuzela je na sebe aktivnosti oko izrade projektne dokumentacije i idejnog projekta za rekonstrukciju stadiona koji bi trebao biti kapaciteta po tribinama oko 20.000 gledalaca i uređen po standardima FIFE i UEFE – K4, s posebnim naglaskom na sigurnosni aspekt.

Na ovom stadionu bili bi stvoreni uslovi za odigravanje svih utakmica na evropskom i svjetskom nivou, osim finala Evropskog i Svjetskog prvenstva.

Depo.ba

Podijelite članak