Portal 072info

Pobijedio leukemiju, a u utorak će igrati Ligu prvaka

Nenad Krstičić, fudbaler beogradske Crvene zvezde, prošao je kroz veoma teške trenutke u životu kako bi stigao do dresa crveno-bijelih i Lige prvaka, koju Beograđani željno iščekuju.

Krstičić je pobijedio tešku bolest, leukemiju, a u jednom trenutku, kako kaže, doktori mu nisu davali previše izgleda u borbi sa bolešću.

Ozbiljna situacija

Teška bolest Krstičića je zadesila dok je igrao u Sampdoriji, a prvi simptomi pojavili su se nakon što je pojeo kesicu čipsa, navodi „Blic“.

– U trenutku kada sam saznao za bolest, nisam ni pomišljao da je to toliko strašno. Samo sam razmišljao o tome kako ću se vratiti da treniram. Bio sam klinac, imao sam 18 godina. Međutim, poslije mjesec, kada sam saznao koliko je zapravo situacija ozbiljna, nije mi više bilo bitno da se vratim treninzima, već sam razmišljao samo kako ću ozdraviti. To je stvarno bila ozbiljna bolest i želio sam samo da se oporavim. Na prvom mjestu mi je bilo da sve bude kako treba, pa nakon toga da se vratim onome što najviše volim, a to je fudbal – ispričao je 28-godišnji Krstičić.

Međutim, ljudi u Sampdoriji su mu pružali podršku tokom liječenja, što mu je mnogo pomoglo. Jedan od fudbalera koji je bio uz njega je i čuveni Antonio Kasano (Casano).

– Čelnici kluba su dolazili svaki dan u bolnicu. Ne mogu zaboraviti trenutak kada sam poslije oporavka odradio trening sa ekipom. Znajući kroz šta sam sve prošao, prišao mi je Antonio Kasano i rekao da ne treba da brinem jer ću igrati fudbal još 20 godina – izjavio je Krstičić, bivši fudbaler OFK Beograda, Bolonje i Alaveša.

Krstičić je u februaru debitirao za reprezentaciju Srbije na prijateljskom meču protiv Kipra.

– To je za mene bio veliki dan. Svi sanjaju o pozivu u reprezentaciju, a meni je on stigao poslije najtežeg perioda u karijeri i u mom životu – istakao je tada vezni fudbaler.

Voljeni klub

Nakon svega što je prošao u životu Nenad Krstičić je stigao do Lige šampiona, i to sa Crvenom zvezdom, voljenim klubom. U jednom trenutku mu je ostalo nekoliko dana života, ali u utorak će protiv Napolija igrati utakmicu elitnog evropskog fudbalskog takmičenja sa crveno-bijelima na prepunoj Marakani.

Krstičić se, naravno, nada pobjedi, ali on je već svoju utakmicu pobijedio, i to onu najvažniju, životnu

48  sati života je  prema doktorima u  jednom trenutku  ostalo Krstičiću

Avaz

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box