Počela masovna imunizacija u Zenici, za četiri dana bit će vakcinisano 2.000 građana

22 9

U Gradskoj areni “Husejin Smajlović” u Zenici danas je počela masovna vakcinacija građana protiv koronavirusa, a koju provodi Javna ustanova “Dom zdravlja” Zenica na čelu sa direktoricom Mersijom Kasumović.

Prema njenim riječima, vakcinacija građana na području grada provodi se već dva mjeseca, a budući da su dobili veće količine vakcine Pfizer odlučili su se za masovnu vakcinaciju u zeničkoj “Areni”.

– Sprovođenje vakcinacije u “Areni” predstavlja veliki projekat “Doma zdravlja” u kojem će se za četiri dana vakcinisati oko 2.000 građana Zenice – kaže Kasumović.

Ističe kako će “Dom zdravlja” i u narednom periodu, također, intenzivno raditi na imunizaciji i revakcinaciji građana protiv Covida.

Posebnu zahvalnost direktorica je uputila Gradu Zenica, koji je podržao projekt vakcinacije i angažirao 31 pripadnika Službe civilne zaštite koji će pružiti podršku uposlenicima “Doma zdravlja”, kao i Javnom preduzeću za upravljanje i održavanje sportskih objekata koji su ustupili “Arenu” za vakcinaciju.

– Također, zahvaljujemo se i Zavodu zdravstvenog osiguranja ZDK, koji će osigurati IT administratora kao podršku za sprovođenje vakcinacije putem AIS sistema, te Meditu d.o.o. Sarajevo koji će nastojati da u što kraćem periodu uspostavi platformu eCOVID.vakcine, kako bi se vakcinacija sprovodila na što efikasniji način za građane Zenice – ističe Kasumović.

Kasumović: Za vakcinaciju protiv COVID-a dosad se prijavilo 13.387 građana Zenice
Kasumović: Za vakcinaciju protiv COVID-a dosad se prijavilo 13.387 građana Zenice

Inače, za vakcinaciju protiv COVID-a dosad se prijavilo 13.387 građana Zenice, a vakcinisano je 1.858 građana od čega je njih 412 revakcinisano.

U postupku vakcinacije u “Areni” bit će angažirano 88 uposlenika “Dom zdravlja” Zenica, koji će biti raspoređeni na ljekarskom punktu, punktu za administraciju, punktu za vakcinaciju i punktu za opservaciju.

https://www.facebook.com/072info/videos/1235185076897440