Počela obnova Gradske kafane: Zenica će imati reprezentativan ugostiteljski objekt

Društvo za proizvodnju, trgovinu i usluge LS-Invest iz Zenice na temelju idejnog projekta koji je izradila “Lativa” iz Sarajeva već je počelo s izvođenjem radova i adaptacije Gradske kafane u Zenici koju je nakon provedenog javnog oglasa dobilo na zakup u trajanju od 15 godina.

Ugovor o zakupu u Gradskoj upravi potpisali su gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i vlasnik LS-Investa Lulo Senković.

ČITAJ JOŠ:  Ogrevno drvo već u Evropi
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

“Ponosni smo što smo omogućili da građani Zenice dobiju reprezentativan objekt koji više od decenije nema svoju namjenu i davao je ružnu sliku u centru grada. Procedura izbora zakupca trajala je dugo, jer u ovom gradu nažalost nisu postojali projekti za mnoge važne stvari. Od dolaska na mjesto gradonačelnika nastojao sam da vratimo Gradskoj kafani stari sjaj i sretan sam što je investitor iz Zenice i što nam je dao čvrste garancije da će radovi biti izvedeni po najvišim standardima i u dogovorenom roku”, kazao je Kasumović.

S potpisivanja ugovora u Gradskoj upravi Zenica

S potpisivanja ugovora u Gradskoj upravi Zenica

Gradska kafana je površine 650,65 kvadratnih metara, a investitor će koristiti i podrumske prostorije površine 156,35 kvadratnih metara te javnu površinu trga od 990 kvadratnih metara.

ČITAJ JOŠ:  U bh. marketima cjene sve više: Mlijeko i mliječni proizvodi ponovo skuplji

Ljetna bašta ispred i sa strane objekta bit će površine 176 kvadratnih metara.

“Očekujemo da ćemo do kraja godine našim sugrađanima na korištenje predati objekt na koji ćemo svi biti ponosni”, kazao je Senković.

Nadzor radova vrši Javno preduzeće za prostorno planiranje i uređenje grada Zenica, a rok za završetak radova je šest mjeseci.

Klix.ba

GODISNJICA
MARKETING