Portal 072info

Počela obnova Gradske kafane: Zenica će imati reprezentativan ugostiteljski objekt

Društvo za proizvodnju, trgovinu i usluge LS-Invest iz Zenice na temelju idejnog projekta koji je izradila “Lativa” iz Sarajeva već je počelo s izvođenjem radova i adaptacije Gradske kafane u Zenici koju je nakon provedenog javnog oglasa dobilo na zakup u trajanju od 15 godina.

Ugovor o zakupu u Gradskoj upravi potpisali su gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i vlasnik LS-Investa Lulo Senković.

“Ponosni smo što smo omogućili da građani Zenice dobiju reprezentativan objekt koji više od decenije nema svoju namjenu i davao je ružnu sliku u centru grada. Procedura izbora zakupca trajala je dugo, jer u ovom gradu nažalost nisu postojali projekti za mnoge važne stvari. Od dolaska na mjesto gradonačelnika nastojao sam da vratimo Gradskoj kafani stari sjaj i sretan sam što je investitor iz Zenice i što nam je dao čvrste garancije da će radovi biti izvedeni po najvišim standardima i u dogovorenom roku”, kazao je Kasumović.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

S potpisivanja ugovora u Gradskoj upravi Zenica

S potpisivanja ugovora u Gradskoj upravi Zenica

Gradska kafana je površine 650,65 kvadratnih metara, a investitor će koristiti i podrumske prostorije površine 156,35 kvadratnih metara te javnu površinu trga od 990 kvadratnih metara.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ljetna bašta ispred i sa strane objekta bit će površine 176 kvadratnih metara.

“Očekujemo da ćemo do kraja godine našim sugrađanima na korištenje predati objekt na koji ćemo svi biti ponosni”, kazao je Senković.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nadzor radova vrši Javno preduzeće za prostorno planiranje i uređenje grada Zenica, a rok za završetak radova je šest mjeseci.

Klix.ba

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME