Počela previranja u SDA ZDK

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Kako nezvanično saznaje ZOS radio u Kantonalnom odboru SDA Ze-do kantona su počela unutarstranačka previranja zbog neuspjeha oko formiranja vlasti na nivou ZDK.

Naime, za neuspjeh u procesu implementacije izbornih rezultata i neformiranja vlasti na  udaru se našao predsjednik KO SDA ZDK Miralem Galijašević i predsjednik OO SDA Zenica Nezir Pivić.

Uticajni član SDA iz Tešnja i državni zastupnik Šemsudin Mehemdović je tražio od Miralema Galijaševića da odstupi sa pozicije predsjednika Kantonalnog odbora i da se  procesi oko pregovaranje uspostave većine u ZDK prepusti njemu, a on bi dogovorio većinu sa Fuadom Kasumovićem-gradonačelnikom Zenice.

ČITAJ JOŠ:  DIJELI DALJE: Profesorica Amela iz Zenice hitno treba 14.334 eura za terapije

Galijašević je to odbio, ali je “popustio” tako što se složio da kadar iz Tešnja i izabrani zastupnik u Skupštini ZDK Alija Ogrić bude novi šef kluba ove stranke.

Isto tako vrh SDA je nezadovoljan i radom Mirsada Zaimovića i još nekih istaknutih kadrova i vrlo moguće je da će u SDA ZDK u narednom periodu doći do turbulencija i promjena.

ZOS

GODISNJICA
MARKETING