Portal 072info

Počela rehabilitacija za 60 djece na Vlašiću

Šezdesetero djece liječenih od malignih oboljenja i njihovi roditelji danas su stigli na Vlašić, gdje će u narednih pet dana boraviti u Rehabilitacionom kampu, koje je organizovalo Udruženje „Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH“.

– Nakon ručka u hotelu „Pahuljici“ djeca će se upoznati sa aktivnostima kampa, u okviru kojih će danas uživati u školi jahanja. U poslijepodnevnim satima, također, djeca će se kroz šetnju Vlašićem upoznati sa prirodnim bogatstvima ove planine – rekao je za Agenciju FENA koordinator kampa Fikret Kubat.

Osim toga, aktivnosti rehabilitacije do 9. augusta zasnivat će se, kako kaže, na jutarnjoj gimnastici, školi plivanja, zatim psihološkim, društvenim i sportskim radionicama. U večernjim satima bit će organizovan karaoke show, talent show i kinđurijada.

Federalno ministarstvo zdravstva najvećim djelom je finansiralo Rehabilitacioni kamp, kojeg su finansijski podržali i IN Fondacija i hotel Pahuljica.

– Ovim putem želimo skrenuti pažnju na ogromne probleme sa kojima se susreću porodice i djeca oboljela od različitih malignih oboljenja u svim fazama onkološkog liječenja, a posebno po završetku liječenja. U tom smislu, nadam se, da će kamp djeci pomoći u osnaživanju psihološke stabilnosti, jačanju imuniteta, opšte otpornosti i fizičke kondicije – kazao je za Fenu koordinator kampa Fikret Kubat.

Fena

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box