Portal 072info

Počela rekonstrukcija petlje kod Zenice u vrijednosti 2,6 miliona KM

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na petlji u Blatuši u Zenici počeli su radovi rekonstrukcije koji će trajati do januara naredne godine, saopćeno je iz Cesta Federacije BiH za Klix.ba.

Blatuška petlja dugo godina je bila neuslovna za sigurno odvijanje saobraćaja, ali i kretanje pješaka koji su svakodnevno preko petlje prelazili rijeku Bosnu na putu iz centra Zenice do naselja Pehare.

Zbog slabe vidljivosti i nepostojanja rasvjete prije nekoliko godina zabilježena je i saobraćajna nesreća sa smrtnih posljedicama, a rekonstrukcija petlje koja traje već nekoliko dana poboljšat će sigurnost i pješaka i vozača.

Foto: E. M./Klix.ba

Iz Cesta Federacije BiH za Klix.ba su kazali da se projekt rekonstrukcije petlje sastoji od tri cjeline.

“Projekt rekonstrukcije petlje u Blatuši kod Zenice je projekt koji se sastoji od tri cjeline: glavne konstrukcije koja premoštava rijeku Bosnu i dvije priključne konstrukcije (rampe) koje se nalaze na krakovima petlje. Obje priključne konstrukcije se nalaze na desnoj obali rijeke Bosne i to jedna za izlaz iz Zenice prema Sarajeva, dok je druga na kraku za ulaz u Zenicu iz pravca Doboja. Obim radova uključuje rekonstrukciju glavne konstrukcije mosta sa obje priključne rampe i rekonstrukciju rasvjete na cijeloj petlji Zenica (Blatuša)”, kazali su iz Cesta FBiH.

Vrijednost radova je 2.627.229,58 KM sa PDV-om, a rok za završetak radova je januar 2021. godine.

Foto: E. M./Klix.ba

Za vrijeme izvođenja radova na magistralnom putu M-17 kod petlje saobraćaj se odvija uz privremenu signalizaciju i montažne kružne tokove zbog čega dolazi do sporijeg odvijanja saobraćaja.

Svim vozačima se savjetuje da vožnju prilagode uslovima na putu, a preusmjeravanje saobraćaja na petlji za vrijeme rekonstrukcije će biti vršeno u skladu sa fazama rada

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Klix.ba

Podijelite članak
  • 25
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

ZENICA: Humanitarni bazar za Amana Karića

072info.com

DRAMA U ZENICI: Usred noći u kući ranio dvije osobe, policija traga za akterom

072info.com

Zenica: 120 radnika danonoćno gradi najduži tunel u BiH na autocesti

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6