Portal 072info

Počela rekonstrukcija i saniranje puteva na više lokacija u Zenici

Građevinska operativa kojoj su nakon provedenog javnog poziva povjereni poslovi vrijedni preko 600.000 KM na rekonstrkciji, sanaciji i betoniranju puteva na području Zenice, nalazi se na terenu i prema viđenom tokom nadzora obavljenog od strane tima Gradske uprave, radovi na 15 lokacija bit će završeni u dogovorenom terminu.  Odabrani izvođači,  Almy-transport, Trgošped i Špic beton uvedeni su u posao.  Pripremni radovi uveliko se izvode na putu Seoci-Osredak-Gradina.  „Posljednji put ovdje je asfalt postavljen 2007. godine. Za 30 godina na ovom putu urađeno je kilometar asfalta i zahvaljujući gradonačelniku Fuadu Kasumoviću,  sada ćemo dobiti 840 metara novog asfalta što će poboljšati uslove života i zaustaviti dalje iseljavanje stanovništva“, kaže Hidajet Hamzić, povjerenik MZ Gradina-Osredak.

Povoljne vremenske prilike po riječima radnika kakanjskog Trgošpeda omogućit će da se u predviđenom roku završe radovi i na asfaltiranju puta za Radinoviće. Narednih dana mašine će početi radove i na rekonstrukciji, odnosno asfaltiranju puta za Donju Vardu. U Vardi je proteklih dana lokalno stanovništvo već izvršilo betoniranje puta kroz selo, za što je Gradska uprava osigurala potrebni materijal. Akcije betoniranja tokom vikenda će biti izvršene i u naseljima Vranovići/ Jasika i Kovačići.

Gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem nastavit će pratiti realizaciju započetih projekata rekonstrukcije i sanacije puteva na području Zenice uz istovremeno stvaranje uslova za početak novih investicija u, zapuštenu i nedovoljno razvijenu putnu mrežu na širem području grada. (zenica.ba)

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box