Počele prijave za Sportske igre mladih 2015.

Najljepša sportska priča u Bosni i Hercegovini nastavlja se i ovog ljeta. Pete BH Telecom Sportske igre mladih, najveći sportski događaj za dječake i djevojčice, u 28 gradova uljepšat će raspust brojnim mališanima.

“Igre su iz godine u godine rasle, te je tako u četiri godine organizacije na takmičenjima učestvovalo preko 100.000 mališana iz 73 bh. grada. Slavimo mali jubilej ove godine, te ćemo se potruditi da naši mališani pored dobrih sportskih takmičenja osjete i prave SIM trenutke, uspomene koje nikada neće zaboraviti. Očekuje nas puno druženja, smijeha i fair playa, a tome se najviše radujemo!”, kazao je Haris Deliahmetović, predsjednik Igara u BiH.

On je dodao da je u protekle četiri godine ispraćeno 100.000 mališana iz više od 79 gradova i općina Bosne i Hercegovine.

“Zajedno smo slavili pobjede, ali i tugovali u porazima, slavili rođendane, bili svjedoci prvih simpatija, spajali djecu BiH, iako mnogi tvrde da je to nespojivo, i na taj način opravdali epitet najljepše sportske priče”, dodao je Deliahmetović.

Sportske igre mladih će i ove godine okupiti male bh. sportiste, djevojčice i dječake, koji će se takmičiti u 10 sportova nogomet, rukomet, košarka, tenis, stoni tenis, odbojka, atletika, odbojka na pijesku, šah i igra ‘između dvije vatre’, u dvije starosne kategorije: 2000. godište i mlađe i 2004. godište i mlađe.

Prijave su otvorene i učešće je potpuno besplatno. Svi koji žele biti dio najljepše sportske priče, mogu se prijaviti na broj telefona 033 711 930 ili putem web stranicewww.igremladih.ba. Više informacija o Igrama možete dobiti i putem Facebook stranice Igara.

Igre su organizirane pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog komiteta, Svjetske nogometne federacije i Olimpijskog komiteta BiH. Podršku Igrama daju i eminentna imena iz sportskog i političkog života, kao što su Sir Dave Richards, Ivica Osim, Predrag Mijatović, David Beckham, Jose Mourinho, Sven Goran Erriksson, Franz Beckenbauer, Miralem Pjanić i mnogi drugi.

U saradnji s Košarkaškim savezom i USAID-om, Igre promoviraju projekat “Fer igra za fer djetinjstvo” s ciljem širenja tolerancije i prijateljstva kroz sport.

“Saznajte zašto djevojčice i dječaci širom BiH složno tvrde da su Igre zakon. Prijavite se i postanite dio najveće sportske porodice”, poručuju organizatori.