Počeli radovi na sanaciji ulice Aleja Šehida

Podijelite vijest

Gradska uprava Zenica realizira brojne projekte koji imaju za cilj unapređenje uslova života svih građana, a shodno tome počeli su i radovi na sanaciji ulice Aleja Šehida, vrijednosti 243.618,57 KM.

Ovi radovi uveliko će unaprijediti infrastrukturu u centru grada, posebno uzme li se u obzir kako ovu dionicu puta koriste brojni građani.

Nakon okončanog otvorenog postupka javne nabavke radove, radove izvodi firma “Komgrad-Ze”.

ČITAJ JOŠ:  Mještani Podbrežja konačno imaju stabilno i sigurno snabdijevanje  pitkom vodom

Podsjećamo kako je upravo zbog ovih radova na snazi djelimična obustava saobraćaja, na dionici između mosta „Metalurg“ i nadvožnjaka (kod stepeništa za ulazak u Gradsku arenu „Husejin Smajlović“), u vremenskom periodu od 7 do 17 sati, od 18. augusta 2022. godine do okončanja radova na sanaciji ulice, a najdalje 20 dana.

Od značajnijih radova koje Gradska uprava Zenica trenutno realizira na području Zenice valja izdvojiti uređenje Londže (urbani-zeleni otok), sanaciju stepeništa na Kamberovića polju, rekonstrukciju odnosno sanaciju ulice Mejdandžik, Štrosmajerove i Gornjozeničke ulice, te početak radova na rekonstrukciji ulice Armije BiH.

ČITAJ JOŠ:  Reakcija GU Zenica i Kasumovića da škole skrate trajanje časa: Grijanje će biti na vrijeme!

Novi asfalt urađen je za selo Gradina, za mještane ulice Visočka u MZ Drivuša i na spoju ulica Prvomajska i Bistua Nuova, uspješno je završena sanacija i asfaltiranje ulice Mejdandžik, a pored toga u toku su i radovi na izgradnji sportskog igrališta u Mjesnoj zajednici Blatuša.


Podijelite vijest