Portal 072info

Počeli su u inkubatoru: Sada su otvorili novi pogon i najavili izgradnju još jednog

Screenshot 2 1413
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
U Industrijskoj zoni “Celpak” u Prijedoru prošle sedmice otvoren je novi pogon preduzeća za mašinsku obradu metala “Edna metalvorking” koje zapošljava 26 radnika.

Tehnički direktor firme “Edna metalvorking” Milenko Kondić istakao je da je prije četiri godine pokrenuta proizvodnja u prijedorskom poslovnom inkubatoru.

– Nastali smo u inkubatoru u Velikom Palančištu kada smo imali tri radnika u proizvodnji i za posljednje četiri godine dospjeli smo ovdje u sopstveni proizvodni pogon od 1.000 kvadrata – rekao je Kondić.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Proizvodnja za evropsko tržište

On je dodao da ovo preduzeće proizvodi pumpne podstanice za centralno grijanje te izrađuju čelične nosive konstrukcije za robotsko lakiranje i farbanje u autoindustriji. Njihovi proizvodi su najvećim dijelom za evropsko tržište, dok ih vrlo malo ostaje na domaćem tržištu.

Kondić tvrdi da su u inkubatoru bili povoljni uslovi za privrednike koji su zajedno sa podrškom lokalne uprave omogućili razvoj ovog preduzeća.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

– Trenutno zapošljavamo 26 radnika u proizvodnji, a do kraja godine očekujemo proširenje proizvodnih pogona i da se ustabili postojeći proizvod na kojem trenutno radimo, te da zaposlimo još između pet i 10 radnika – rekao je on.

Nove investicije i zapošljavanja

Kondić je dodao i da bi ovo metalsko preduzeće zaposlilo još više novih radnika da se nije pojavila epidemija korona virusa.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
072 Mirza Husetic 1

– Kroz nekoliko narednih godina trebalo bi da izradimo dodatnih 600 kvadrata proizvodnog pogona koji je planiran u drugoj fazi projekta i zaposlimo sigurno još 10 ili 15 radnika – najavljuje Kondić.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković je rekao da je gradska uprava ovoj firmi, između ostalog, dodijelila veoma povoljno zemljište u “Celpaku” te pomogla u obezbjeđivanju neophodne dokumentacije.

– Ovo je jedna uspješna prijedorska poslovna priča koja je započela u našem poslovnom inkubatoru na Palančištu gdje su počeli raditi sa tri radnika i razvili su se do toga nivoa da tamo nisu više mogli zapošljavati radnike i unositi mašine. Napravili su svoju halu u industrijskoj zoni. Grad Prijedor im je bio na usluzi kao domaćim investitorima u svim elementima podsticaja u privredi, u projektima koje smo plasirali i izvan grada Prijedora. Uradili smo kompletnu infrastrukturu, cestu, kanalizaciju, vodosnabdjevanje. U pogonima “Edna metalvorkinga” su savremeni uslovi za rad jer je riješen odvod neprijatnih mirisa koji nastaju u proizvodnji kao rezultat proces obrad metala – rekao je Đaković te dodao da je u “Celpaku” izgrađeno nekoliko trafo stanica za električno napajanje preduzeća koja otvaraju pogone u ovoj industrijskoj zoni.

BiznisInfo

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 2
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6