Portal 072info

POČELO ASFALTIRANJE CESTE LOKVINE-ČAJDRAŠ Ministar Isak: Dok drugi obećavaju, mi ispunjavamo

Ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona Arnel Isak sa saradnicima je danas posjetio radilište u naselju Lokvine kod Zenice gdje je izvođač radova na projektu rekonstrukcije regionalne ceste R413a Čajdraš-Ovnak počeo postavljanje nosivog sloja asfalta na dionici od Lokvina prema Čajdrašu.

„Danas sam došao na radilište da na licu mjesta provjerim kako teku radovi. Da li su uvaženi i ispoštovani svi zahtjevi mještana, kako smo dogovorili i na nedavnom sastanku održanom u prostorijama Mjesne zajednice Lokvine, te da li se radovi izvode u skladu sa dinamičkim planom i definisanim stepenom kvaliteta“, kaže ministar Arnel Isak, kojeg su na radilištu u Lokvinama dočekali predstavnici mještana i istakli zadovoljstvo zbog početka asfaltiranja.

„Drago nam je da je i danas s nama ministar Isak, kojem se želimo zahvaliti za dosadašnju korektnu saradnju i to što su ispoštovani svi zahtjevi mještana, te riješeni problemi koji su mjesecima blokirali provedbu ovog za nas izuzetno vrijednog projekta“, kazao je Sabahudin Smriko, predsjednik MZ Lokvine

.Radovima postavljanja asfalta na prvih 500 metara ove dionice regionalne ceste prethodilo je zahtjevno izmještanje komunalnih instalacija i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, te pitanja brojnih priključaka na cestu.

„Radovi na rekonstrukciji ove dionice regionalne ceste trebali su početi još u jesen 2018. godine, ali su zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa zaustavljeni, a ta prepreka je riješena mojim imenovanjem na dužnost ministra, kada sam saradnjom i direktnim razgovorima sa mještanima i njihovim predstavnicima utvrdio prioritete i pronašao način za njihovo usklađivanje sa projektnom dokumentacijom ove dionice puta, te kako na najbolji način ostvariti interese građana“, dodaje ministar Isak.

Podijelite članak
  • 305
    Shares

Počitajte još

Ministar Isak i Pekić obišli radove na održavanju ceste Visoko – Kiseljak

072info

MINISTAR ISAK: Sigurnost građana i učesnika u saobraćaju nam je primarna obaveza

072info

Cesta Zenica-Arnauti-Ribnica-Donji Kakanj proglašena regionalnom

Redakcija

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box