Portal 072info

Počelo asfaltiranje regionalnog puta Zenica-Tetovo-Nemila, saobraćaj preusmjeren na tunel Vranduk

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U toku je asfaltiranje regionalnog puta Zenica-Tetovo-Nemila, pa je sav saobraćaj preusmjeren na tunel Vranduk (M-17 Zenica-Nemila), gdje se saobraća naizmjenično-jednom trakom (semafori regulišu saobraćaj). Zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, duge su kolone u oba smjera.

Sanacioni radovi izvode se na mostu preko rijeke Plive u Jajcu, na magistralnom putu M-5, zbog čega je na snazi obustava saobraćaja. Za vozila do 7 tona alternativni pravac je Jajce-Jezero, a za vozila preko 7 tona Crna Rijeka-Mrkonjić Grad.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Zbog istražnih radova danas do 17 sati na regionalnom putu R-413 Turbe-Banja Luka (u mjestu Stokanići) saobraća se usporeno-jednom trakom.

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima. Izdvajamo magistralne puteve: Jošanica-Stup, Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Bradina-Podorašac, Cazin-Srbljani-Bosanska Krupa, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralni put M-5 u Ključu i M-17 u Mostaru.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Na graničnim prelazima frekvencija saobraćaja je povremeno pojačana, ali su zadržavanja, za sada, do 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 120
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME