o 5140815 1024
AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Izdvojeno / Sport

Evropsko dvoransko prvenstvo u atletici počelo je sinoć kvalifikacijama u pojedinim disciplinama, a nastavlja se danas kada će na borilište izaći i naši sportisti.

Već od 11.18 sati na borilište izlazi naš najbolji bacač kugle, Mesud Pezer. On će u kvalifikacijama tražiti svoje mjesto u finalu i vjerujemo da će to i uspjeti. Trenutno sedmi bacač kugle u Evropi mora da baci 21 metar da bi se kvalifikovao u finale, ili barem da bude među osam najboljih po rezultatu. Finale ja na programu večeras od 20.35 sati.

Na stazu večeras izlaše i naši srednjeprugaši. Naš najbolji atletičar, Amel Tuka, trči kvalifikacije u grupi 1. Trenutno najbolji Evropljanin na 800 metara pokušaće donijeti medalju Bosnu i Hercegovini, mada i sam priznaje da se u dvorani ne osjeća kao na stadionu. Amelova trka je na rasporedu u 19.55.

Abedin Mujezinović trči u drugoj grupi sedam minuta kasnije, a po rankingu je treći trkač u toj grupi. Plasman u polufinale će obezbijediti po trojica najbolje plasiranih u četiri kvalifikacione grupe.