Portal 072info

Počelo okupljanje kadetske reprezentacije

Okupljanje kadetskih nogometnih reprezentativaca Bosne i Hercegovine počelo je danas u Vogošći.

S igračima koji su pristigli, selektor Sakib Malkočević i njegovi pomoćnici održali su sastanak, a očekuje se da sutra ekipa bude kompletna.

– Zbog obaveza prema klubovima, neki igrači još nisu tu, ali sutra očekujem da svi budu na treningu. Pozvali smo 22 igrača. Ima tu igrača koji su roviti i koji su duže pauzirali, te smo iz predostrožnosti pozvali više igrača, kako bismo 18 najspremnijih poveli u Moldaviju – rekao je Malkočević.

Dodao je da do polaska na kvalifikacioni turnir, ekipa će trenirat u Vogošći dva puta dnevno i da će se najviše raditi na taktičkom planu.

– Grupa je teška, ali cilj ove generacije, kao i svih prethodnih, je prolazak u elitni krug. Pratili smo naše protvnike i neće biti lako. Nismo imali mnogo vremena da se bolje spremimo. Dvije pripremne utakmice protiv Italije su nam pokazale da moramo još da radimo s ovom ekipom. Važno nam je da prođemo grupu i onda bi imali više vremena da se spremimo i eventualno dopunimo selekciju – dodao je selektor.

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine će od 23. do 28. septembra u Moldaviji učestvovati na turniru grupe 1 kvalifikacija za evropsko prvenstvo.

Pored domaćina turnira protivnici bh. „U-17“ selekciji bit će još Latvija i Rusija, saopćeno je iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice "Sport Plus"
Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice “Sport Plus”
Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box