Počeo maloprodajni sajam u organizaciji zeničkog ZEPS-a

Ovogodišnji su sajmovi prvobitno trebali biti organizirani u Gradskoj areni “Husejin Smajlović“, ali se ostalo pri odluci da se održavanje nastavi na sajmištu na Kamberovića polju, ali su ih na kraju bili prinuđeni otkazati

Na prostoru sajmišta na Kamberovića polju danas je počeo sajam maloprodaje u organizaciji Zeničkog privrednog sajma ZEPS, koji će trajati do 06. oktobra.

Maloprodaja je proteklih godina bila samo popratni sadržaj zeničkih sajmova, ali su ove godine, zbog nezainteresiranosti izlagača, otkazani 26. generalni BH sajam “ZEPS 2019“ te 16. međunarodni specijalizirani sajam metala “ZEPS Intermetal“.

-Broj izlagača je na nivou na kojem je bio i proteklih godina, jer je naš prostor za maloprodaju ograničen. Možda su samo dva ili tri izlagača otkazala dolazak zbog otkazivanja naših sajmova – izjavila je za Fenu direktorica ZEPS-a Snežanka Jonjić.

Uprava ZEPS-a definitivnu odluku o otkazivanju donijela je tek prije dvije sedmice, ali direktorica Jonjić tada je kazala da su, kada su pripremali sajmove, isticali da neće ići ispod određenog broja izlagača.

-Sada ne bih objašnjavala zbog čega se izlagači nisu odazvali. Mnogo je razloga – kazala je ranije direktorica Jonjić, dodajući kako su razlozi bili i tehničke prirode.

Ona je navela da ovogodišnja odluka o otkazivanju ne znači i gašenje zeničkih sajmova, odnosno da će naredne godine pokušati nastaviti tradiciju održavanja najstarijeg bh. sajma.

Ovogodišnji su sajmovi prvobitno trebali biti organizirani u Gradskoj areni “Husejin Smajlović“, ali se ostalo pri odluci da se održavanje nastavi na sajmištu na Kamberovića polju, ali su ih na kraju bili prinuđeni otkazati.