Počeo rad na novoj predstavi „Moram ti nešto reći“

Počeo rad na novoj predstavi „Moram ti nešto reći“

​U produkciji Dječije, omladinske i lutkarske scene Bosanskog narodnog pozorišta Zenica počele su probe za predstavu „Moram ti nešto reći“ prema tekstu Selme Ćosić i Nedžme Čizmo, a u režiji Selme Ćosić. 

​Prema riječima rediteljice Selme Ćosić: „Radi se o tekstu koji je nastao kao rezultat istraživanja i radionica rađenih sa tinejdžerima o tome kako oni provode vrijeme online. Cilj ove predstave je ukazati na probleme s kojima se suočavaju mladi u 21. vijeku sa pojavom društvenih mreža, od potreba da sve što rade bude zabilježeno online, tako i činjenice kako im čitav život može biti uništen ako je slika o njima na društvenim mrežama uništena. Priča prati snimanje dokumentarne emisije ‘Kako mi je internet uništio život!’ u kojoj se govori o djevojci Mili, koja zbog slučajne greške online biva potpuno društveno izolirana i dovedena do psihičkog sloma, te njenim prijateljima koji pričaju njenu priču svako iz svog ugla, te rekonstrukcijama te priče.“

U predstavi igraju: Ema Duraković, Sara Džanić, Arman Salihović, Evhad Sivac, Mak Nizamić, Džena Hasanica, Armen Hodžić, Uma Nizamić, Dea Kalenić, Sara Subašić,  Amela Omerhodžić, Lajla Šarić i djeca. 

​Premijerna izvedba predstave se očekuje 11. juna u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica. 

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica