Počeo upis studenata na Univerzitetu u Zenici

Počeo upis studenata na Univerzitetu u Zenici

Konkurs za upis studenata u prvu godinu I (prvog) ciklusa studija na Univerzitetu u Zenici u akademskoj 2024/2025. godini (prvi upisni rok) počeo je jučer, 13. juna i trajat će do 1. jula.

Rangiranje kandidata i prijemni ispiti na fakultetima Univerziteta u Zenici obavit će se od 2. jula do 5. jula, a na Medicinskom fakultetu obavit će se od 2.jula do 8.jula.

Fakulteti Univerziteta u Zenici će na svojim oglasnim pločama i internet stranici fakulteta dati potpune informacije o mjestu i vremenu predaje dokumenata, kao i polaganju prijemnih ispita na studijskim programima fakulteta Univerziteta u Zenici gdje su predviđeni prijemni ispiti.

Upis primljenih studenata na fakultete Univerziteta u Zenici obavit će se prema planu fakulteta u skladu s usvojenim Planom upisa studenata u prvu godinu I (prvog) ciklusa studija na Univerzitetu u Zenici u akademskoj 2024/2025. godini.

Primljeni studenti koji ne izvrše upis u naprijed utvrđenom terminu smatrat će se da su odustali od upisa na studijski program fakulteta Univerziteta u Zenici na koji su aplicirali. Pravo učešća na Konkursu imaju državljani Bosne i Hercegovine, strani državljani i lica bez državljanstva sa završenom srednjom školom u četverogodišnjem trajanju u Bosni i Hercegovini, kao i kandidati koji su srednju školu završili izvan Bosne i Hercegovine, a za koje je nakon postupka priznavanja odnosno nostrifikacije utvrđeno da imaju završeno odgovarajuće obrazovanje za nastavak školovanja.

Planom upisa studenata je predviđen upis 65 studenata na sve odsjeke Fakulteta inženjerstva i prirodnih nauka, 82 na Mašinski fakultet, 137 na Filozofski fakultet, 130 na Ekonomski fakultet, 90 na Pravni fakultet, 50 na Medicinski fakultet, 95 na Politehnički fakultet te 163 studenta na Islamski pedagoški fakultet.

Cijeli tekst konkursa koji sadrži dodatne informacije je moguće preuzeti na internet stranici Univerziteta u Zenici.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica