Početak sanacije i asfaltiranja puta za Gornje Krivače

Grad Zenica naručilac je radova na projektu “Sanacija i asfaltiranje puta za Gornje Krivače dužine 1.100 metara”. Izvođač radova nakon raspisanog javnog poziv je preduzeće “Jata Group” d.o.o. Srebrenik, čija je operativa u utorak, 10. marta 2020. godine počela sa realizacijom projekta na kojeg mještani Gornjih Krivača na sanaciju puta čekali su duži niz godina.

“Prilikom posjete ovom naselju uvjerio sam se u loše uslove života, kao i prisutan trend iseljavanja stanovništva sa ovog područja, uzrokovanog najviše zbog loše putne infrastrukture. Stanje je bilo zaista loše, kao i većini zeničkih mjesnih zajednica. Međutim, vjerujem da će radnici preduzeća čija je ponuda bila najpovoljnija uraditi posao na najbolji način i da će se život vratiti u ovo naselje. Kako sam i obećao, cilj mi je osigurati bolje uslove za život ljudi u svim zeničkim naseljima”, kaže Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice. 

Ukupna vrijednost radova iznosi 93.477,00 KM sa PDV-om, a rok za završetak radova je 30 radnih dana od dana uvođenja u posao.