Početkom godine stiže još jedna kraljevska beba: Švedska princeza u drugom stanju

170324 Princefamily CarlPhilipSofiaAlexander royalcourtSWE e1535116889681
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Iako je za sve nas ova godina bila veliko iskušenje čini se kako je pandemija ipak donijela i nešto lijepo. Baby boom zavladao je među poznatima i slavnima, ali i među kraljevskim licima. Prije nekoliko mjeseci otkriveno je kako svoje prvo dijete iščekuju princeza Eugenie i Jack Brooksbank, a potom je prije samo tri dana ista sretna vijest stigla i od bivšeg ragbijaša Mikea Tindalla i olimpijske jahačice Zare Tindall, kćeri princeze Anne.

Lijepe vijesti stižu i sa švedskog kraljevskog dvora. Naime, princeza Sofia i princ Carl Philip očekuju svoje treće dijete. Švedski kraljevski par objavio je to u petak putem svog službenog Instagram profila. Uz prekrasnu zajedničku crno-bijelu fotografiju princ i princeza dodali su kratki opis u kojem otkrivaju kako se vesele dolasku prinove.

– Sretni smo i uzbuđeni i radujemo se što ćemo dočekati svoje treće dijete. Stiže novi mali član naše porodice – otkrili su princ Carl Philip i princeza Sofia.

Kraljevska beba trebala bi na svijet stići krajem marta, odnosno početkom aprila, a kraljevski par već ima dvoje djece, četverogodišnjeg princa Alexandera i trogodišnjeg princa Gabriela. Sretna vijest stiže samo nekoliko sedmica nakon što je kraljevski par objavio da je pozitivan na virus Covid-19, no na svu sreću sve je prošlo u najboljem redu.