Početkom septembra novi izgled platoa ispred Doma zdravlja Zenica

Rekonstrukcija javne površine ispred zeničkog Doma zdravlja zajednički je infrastrukturni projekat pomenute zdravstvene Javne ustanove i Gradske uprave Zenice.
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

“Njegov glavni cilj je da riješi pristupni put Domu zdravlja u Zenici, te da otklonimo ranije prisutne probleme sa kanalizacionom mrežom, a u konačnici i da kasnije gradimo i Plavi put sa izlazom na Bulevar za bržu intervenciju kola hitne pomoći ka bolnici”, navodi primarijus doktor Ferid Alić, pomoćnik direktora zeničkog Doma zdravlja za medicinske poslove.

ČITAJ JOŠ:  BiH za 400 godina objavila 13 popisa stanovništva, na 14. čekamo već tri godine

“Zasad smo zadovoljni sa dinamikom planiranih radova, koji traju od 30. juna, a vrši se rekonstrukcija i vodovodne, kanalizacione i telefonske mreže te mreže grijanja, čime ćemo dugoročno riješiti sva ova pitanja, a uz to ćemo imati i poseban jednosmjerni ulaz za našu zdravstvenu ustanovu”, naglašava Alić.

Ukupna vrijednost ovih radova je oko 300.000 KM , a finansiraju ih Javna ustanova Doma zdravlja Zenica u iznosu od 60 posto i Grad Zenica sa 40 posto sredstava.

Radovi na projektu rekonstrukcije javne površine ispred zgrade ove zeničke zdravstvene ustanove trebali bi biti okončani početkom septembra, kako je prvobitno i planirano, a zapravo se nastavljaju na realizovani projekt početkom ove godine, kada je napravljen prilaz za kola hitne pomoći iz Masarikove ulice.

ČITAJ JOŠ:  Neobičan oglas iz Zenice: Ima li neko COVID pozitivan da me stavi na spisak da idem u izolaciju?

Zenicainfo/Vesna Jovanović

GODISNJICA
MARKETING