Počinje Drugi ramazanski festival knjige u Sarajevu

Počinje Drugi ramazanski festival knjige u Sarajevu

8217

Festival će imati multidimenzionalni kulturološki karakter, a učešće su najavili izdavači i knjižari iz cijele BiH.

Ramazanski festival knjige (RFK), drugu godinu zaredom bit će održan u Sarajevu i okupit će najvažnije izdavače i knjižare iz cijele Bosne i Hercegovine.

Festival će početi u četvrtak 25. jula i trajat će do 5. avgusta, a štandovi izdavača bit će postavljeni na Trgu djece Sarajeva, u centru glavnog grada BiH. „Biblioner“ iz Banjaluke i „Nostalgija“ iz Prijedora prvi put će se pojaviti na Ramazanskom festivalu knjige, čiji je organizator Izdavačka kuća „Connectum“ iz Sarajeva.

Direktor “Connectuma” Ajet Arifi kazao je za agenciju Anadolija kako će Festival, pored prodajnog, imati i svoj multidimenzionalni kulturološki karakter.

“Glavni cilj Festivala je darivanje građana. Uz prodajnu izložbu knjiga bh. izdavača i knjižara, uz velike popuste, planirani su još mnogobrojni kulturni sadržaji prvenstveno vezani za ramazansku i bajramsku tradiciju u našoj zemlji i to onu u kojoj su oduvijek učestvovali i još uvijek učestvuju svi bh. građani“, naglasio je Arifi.

Tokom Festivala, kako je najavio direktor “Connectuma”, bit će organizirani razgovori s piscima i drugim javnim ličnostima, koncerti duhovne muzike, izložbe slika, fotografija i levhi, a kao i prošle godine, organizatori će građanima svakodnevno besplatno dijeliti ramazanske somune.

Bit će upriličena akcija prikupljanja novih knjiga koje će biti darovane Omladinskoj biblioteci u Bosanskoj Dubici. Svi izlagači besplatno će ustupiti svoje knjige u vrijednosti od 200 KM, a knjige će moći pokloniti i posjetitelji Ramazanskog festivala.

Izvor: AA

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica