Počinje kampanja mladih sa 14 BH fakulteta: Upalimo svjetlo za mladost BiH

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

U sklopu projekta E4U pod sloganom “Upalimo svjetlo za mladost BiH” koji već drugu godinu za redom financira i provodi Ured specijalnog predstavnika EU u BiH (EUSR), studenti sa 14 javnih fakulteta iz cijele zemlje započeli su sa provođenjem kampanja koje će govoriti o izazovima sa kojima se suočavaju njihovi vršnjaci u BiH.

Sedam timova koji su formirani u okviru projekta, predstavit će javnosti svoje stavove o temama koje su sami odabrali kao njima najvažnije, sa fokusom na socio-ekonomske reforme i proces EU integracija. Ujedno, svaki od timova bori se i za titulu najbolje studentske kampanje.

Proglašenje pobjedničke kampanje planirano je za sredinu lipnja kada će žiri kojeg sačinjavaju eksperti iz oblasti marketinga i komunikacija donijeti odluku koja je od ponuđenih kampanja najbolja. Pobjednički tim osvaja nagradno putovanje u Bruxelles i posjetu institucijama EU.

Timovi i kampanje:
1. Crveni tim – Studenti Ekonomskog fakulteta Mostar i studenti Ekonomskog fakulteta Džemal Bijedić Mostar sa kampanjom “Promjene su naša stvarnost”
2. Narančasti tim – studenti Ekonomskog fakulteta Tuzla i Fakulteta za poslovnu ekonomiju Bijeljina sa kampanjom ”Ja nisam birao fakultet za biro”
3. Žuti tim – studenti Ekonomskog fakulteta Bihać i Akademije umjetnosti Banja Luka sa kampanjom “Navigacija”
4. Zeleni tim – studenti Ekonomskog fakulteta Sarajevo i Pravnog fakulteta Zenica sa kampanjom “Probudi se pod svojim nebom”
5. Plavi tim – studenti Ekonomskog fakulteta Pale i Fakulteta političkih nauka Sarajevo sa kampanjom “Praksa je ključ”
6. Ljubičasti tim – studenti Ekonomskog fakulteta Zenica i Poljoprivrednog fakulteta Istočno Sarajevo sa kampanjom “(P)ostani”
7. Rozi tim – studenti Ekonomskog fakulteta Banja Luka i Pravnog fakulteta Tuzla sa kampanjom “ConnectED”