Portal 072info

Počinje korištenje usluga Trening centra NS BiH

TreningcentarZenica

Od kraja marta tekuće godine trebalo bi otpočeti korištenje usluga Trening centra Nogometnog saveza BIH na Crkvičkom brdu u Zenici, potvrdio je danas u razgovoru za RTV Zenica, Muhamed Begagić, član Izvršnog odbora krovne kuće bh nogometa.

-U planu je okupljanje svih mlađih bh selekcija (U-15,U-17,U-19,U-21), pri čemu je predviđeno da usluge Centra koriste i sudije, delegati, kontrolori, treneri. Prema klauzuli ugovora,usluge Centra će, pod određenim uslovima, moći koristiti i drugi zainteresovani klubovi i subjekti u slobodnim terminima, pri čemu bi za rentabilnost objekta bilo potrebno oko 200 dana korištenja tokom godine.

Tokom marta trebao biti imenovan rukovodilac, kao i osoblje koje će raditi na održavanju i opsluživati ovaj Centar. Izgradnju Trening centra Nogometnog Saveza BiH, zvanično otvorenog početkom septembra prošle godine, finansirali su svjetska i evropska kuća nogometa, FIFA i UEFA sa oko 10 miliona konvertibilnih maraka. Nogometni kompleks Kamberovića ravan sadrži dva nogometna terena, jedan sa prirodnom, te jedan sa vještačkom travom i prateće sadržaje za boravak i treninge nogometnih selekcija i klubova.

rtvze.ba

Podijelite članak