Portal 072info

Počinje sanacija Crnaje: BiH prijeti novi saobraćajni kolaps?

Tunel Crnaja august2019 BHRT
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Federalna vlada jučer prihvatila informaciju o aktivnostima na rješavanju problematike tunela Crnaja, na magistralnoj cesti M-17, dionica Jablanica – Konjic, te dala suglasnost za njegovu sanaciju po već potpisanom ugovoru s izvođačem radova JV HP lnvesting d.o.o. Mostar & EuroAsfalt d.o.o. Sarajevo.

Također, saglasnost je dala i za početak radova 15.9.2020. godine u skladu s ugovornom dinamikom, s rokom završetka od 16 mjeseci.

“Izvođenje radova treba planirati u razdoblju od 15.9.2020. do 30.5.2021. godine. Ovisno od gustini prometa u razdoblju turističke sezone 2021. godine, po potrebi, treba prekinuti i stvoriti uvjete za neometano odvijanje prometa u oba smjera, a radove nastaviti nakon okončanja turističke sezone”, navode iz Vlade.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
image 106

Sredstva za saniranje tunela osigurana su iz kredita Svjetske banke za obnovu i razvoj i Europske investicijske banka namijenjenog za Program modernizacije magistralnih cesta Federacije BiH (S).

Vlada je zadužila Zadužuju JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo i izvođača radova na obvezno poštivanje mjera sigurnosti sa što manjim čekanjem učesnika u prometu, uz prilagodbu dinamike radova u vrijeme većeg prometa, te da u periodu dok traju radovi učesnici u saobraćaju budu pravovremeno informirani o korištenju alternativnih putnih pravaca.

Podsjetimo, radi se o tunelu na veoma frekventnoj dionici između Sarajeva i Mostara, a početak sancije lani je odgođen, kako se ne bi ponovio slučaj kao s rekonstrukcijom tunela Vranduk, zbog čega je mjesecima trajao saobraćajni kolaps.   

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na koji način će biti riješeno odvijanje saobraćaja pokušali smo saznati od Ljube Pravdića, direktora Cesta FBiH, ali on nije odgovarao na naše pozive.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Radiosarajevo

Podijelite članak
  • 17
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Sanacija tunela Crnaja zasad je na čekanju: Vranduk se ne smije ponoviti!

072info.com

Novalić: Rekonstrukcija tunela Crnaja kad bude osiguran nesmetan saobraćaj

072info.com

Ceste FBiH o radovima u tunelu Crnaja: Vozila ne bi trebala čekati na prolazak duže od 30 minuta

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)