Počinje sanacija lokalnih puteva na području Zenice

Nakon provedene procedure javnih nabavki u Sarajevu su Federalno ministarstvo poljoprivrede,vodoprivrede i šumarstva i Grad Zenica potpisali ugovore sa izvođačima radova na sanaciji lokalne infrastrukture, nakon prirodne nesreće koja se dogodila 2014. godine.

U okviru projekta bit će sanirani:

•    lokalni put Nemila-Orahovica, u vrijednosti  od  868.415,48 KM. Izvođač radova je firma “Almy-Transport” d.o.o. Zenica.
•    lokalni put Orahovica-Mala rijeka, u vrijednosti od 150,230,55 KM. Izvođač radova je firma “Dobojputevi” Doboj Jug.  
•    lokalni  put Gornji Vukotići, u vrijednosti od 261.344,56 KM.  Izvođač radova je firma “TB Inženjering” d.o.o. Busovača.
•    korito rijeke uz put Orahovica-Mala rijeka.  Radove ukupne  vrijednost 429.353,91 KM izvodi firma “TB Inženjering” d.o.o. Busovača.

Ovo su projekti koje je Grad Zenica  predložio u skladu s kriterijima iz prve faze Projekta hitnog oporavka  od poplava FERP.
Grad Zenica učestvuje s projektima i u drugoj fazi implementacije Projekta hitnog oporavka od poplava Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Sredstva je obezbijedila Vlada Federacije BiH.