Počinje sanacija puta Zenica – Varda – Arnauti

Počinje sanacija puta Zenica – Varda – Arnauti

Ministarstvo prostornog uređenja, prometa i kominikacija i zaštite okoline Zeničko-dobojskog kantona nastavlja sa realizacijom započetih aktivnosti na sanaciji regionalne ceste R457 Zenica-Donji Kakanj.

U sklopu ovog projekta potpisan je Ugovor o izvođenju radova na sanaciji dionice Zenica-Varda -Arnauti, a ugovor su u prisustvu resornog ministra u Vladi ZDK Adnana Šabanija, potpisali direktor Regionalne direkcije za ceste Rasim Kovač i ispred grupe ponuđača, direktor preduzeća “ŠPIC-BETON” d.o.o. Zenica, Edin Kapković.

  • Ministarstvo na čijem sam čelu i Vlada Zeničko-dobojskog kantona opredijeljeni su da radimo na poboljšanju uslova života na području cijelog kantona, za što smo osim 24 miliona KM koliko iznosi budžet Kantonalne direkcije za ceste, osigurali dodatnih 2.870.000,00 KM za kapitalne izdatke prema gradovima i općinama – izjavio je ministar Šabani, najavljujući da će vrlo brzo biti deblokiran projekat nastavka izgradnje zeničkog GGM-a od Bojinog Vira prema Raspotočju.

Vrijednost Ugovora kojim se predviđa i sanacija klizišta na dionici puta od Varde prema Arnautima, iznosi 720.400 KM (bez PDV-a), a rok za izvođenje radova je 90 dana od uvođenja izvođača u posao.

Ministarstvo za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica