Počinje verifikacija dokumenata kandidata za popisivače i instruktore

Počinje verifikacija dokumenata kandidata za popisivače i instruktore

Zenica Konkurs za popisivace

Građani i građanke koji su se prijavili na javni poziv za izbor kandidata za općinske instruktore i popisivače na poslovima Popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2013. godine, a nalaze se na preliminarnoj listi instruktora i popisivača, obavezni su da u periodu od 25. do 28. avgusta Popisnoj komisiji općine podnesu kopije sljedećih dokumenata (uz dostavljanje na uvid originalnih dokumenata):
– Lične karte;
– Diplome;
– Uvjerenje zavoda za zapošljavanje (ukoliko dokazuju nezaposlenost);
– Index (za studente);
– Dokaz da je kandidat bio borac, invalid rata, civilna žrtva rata, član porodice poginulog borca.

Kandidati izabrani za popisivače prolaze petodnevnu instruktažu u periodu od 16. do 20.septembra i nakon odslušane instruktaže (obavezno prisustvo svakog dana), kandidati polažu završni test nakon kojega se, zavisno o kvaliteti završnog test i bodovne liste, uključuju u Popis u svojstvu popisivača ili raspoređuju kao rezerva.

Svi kandidati koji zadovoljavaju navedene uvjete iz javnog poziva trebaju ponijeti ličnu kartu i hemijsku olovku radi popunjavanja Prijave o sudjelovanju u popisu. Kandidatsvojim potpisom jamči istinitost podataka navedenih u Prijavi.

Ukoliko se utvrdi da podaci nisu tačni, kandidat neće ući u izbor za općinskog instruktora ili popisivača, odnosno isključuje se iz daljnjih aktivnosti Popisa.

Kandidati koji budu obavljali poslove općinskog instruktora ostvaruju pravo na prosječnu naknadu u iznosu od 610,00 KM, a tačan iznos će zavisiti od broja popisivača i broja popunjenih popisnih obrazaca, što će detaljno biti regulisano Procedurama za plaćanje učesnika u Popisu.

Kandidati koji budu obavljali poslove popisivača ostvaruju pravo na naknadu na osnovu broja popisnih obrazaca i to:
– urbano područje: za P‐1=1,75KM i P‐2= 1,75KM
– ruralno područje: za P‐1=1,95 i P‐2=1,95KM

zenit.ba

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE