Portal 072info

POČINJE X-FACTOR: Predaudicija u Sarajevu 10.02.2015.

Da li ste spremni za prvi, najvažniji korak ka ostvarenju svojih snova? Iskoristite svoju šansu: prijavite se za učešće u najpopularnijem pjevačkom show programu na svijetu “X Factor”!

Federalna televizija najavljuje najpopularniji talent show na svijetu. U novoj sezoni „X Factor“ je zahvatio region. U Bosni i Hercegovini, gledajte ga na Federalnoj televiziji! „X Factor Adria“ emitirat će se još u Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji i Crnoj Gori.

Proces prijavljivanja za uzbudljivu, drugu sezonu regionalnog show programa “X Factor Adria” završio je u utorak (27.01.2015.), te sada počinje opsežna regionalna potraga za novim muzičkim idolom današnjice! 

Predaudicije će biti održane u čak osam gradova: Skoplje (2-3.2.2015.), Podgorica (4.2.2015.), Split (5.2.2015.), Zagreb  (7-8.2.2015.), Banja Luka (9.2.2015.), Sarajevo  (10.2.2015. u Hotelu Grand, Ul. Muhameda efendije Pandže 7), Novi Sad (12.2.2015.), dok su za Beograd predviđena čak tri dana (13-15.2.2015.).

Tokom tih dana stručna komisija saslušat će sve prijavljene kandidate i donijeti odluku o tome ko od njih prolazi dalje i dobija priliku da svoje pjevačke sposobnosti i faktor X pokaže pred regionalno utjecajnim članovima žirija na audicijama koje slijede u februaru. Pravo učešća imaju stariji od 14 godina.

„X Factor“ je planetarno poznat televizijski format koji je 2004. godine kreirao čuveni TV producent i lovac na talente Simon Cowell. Ovaj popularni show program predstavlja pjevačko takmičenje u kojem svoju šansu dobijaju talenti koji želi ostvariti pjevačku karijeru i pokazati da u sebi nose tzv. faktor „X“ potreban za međunarodni uspjeh. Veliku popularnost „X Factor“ posjeduje i zahvaljujući sudijama koji u određenoj fazi takmičenja postaju mentori kanidatima, pa se iz emisje u emisiju gradi i dodatni takmičarski nivo u kom se sudije međusobno takmiče – kroz svoje kandidate. Njihov je zadatak da kandidatu pomogne u odabiru pjesme, stylingu i nastupu. Nagrade su snimanje albuma, odnosno ugovor sa izdavačkom kućom, i naravno zagarantirani nastupi, javna pojavljivanja i publicitet koji neminovno ide uz to. O koliko uticajnom televizijskom programu je riječ, najbolje govore imena koja su prošla kroz žiri ovog formata, a među kojima su i: Nicole Scherzinger, Paula Abdul, Sharon Osbourne, Britney Spears, Demi Lovato, Mel B, Simon Cowell. Svoje prve muzičke korake u „X Factoru“ načinile su sada već afirmirane pjevačke zvijezde: James Arthur, Melanie Amaro, Emblem3, Little Mix, Leona Lewis, kao i trenutno najpopularnija pop grupa na svijetu „One Direction“. Koliko se ovaj show dopao gledaocima govori i podatak da se „X Faktor“ trenutno emitira u više od 40 zemalja.

Sudeći po zanimanju, broju i kvaliteti pristiglih prijava, druga sezona ovog regionalnog takmičenja bit će najuzbudljivija TV avantura do sada i neće biti lako odabrati najbolje. Međutim, kako biste ostavili dobar utisak na stručnu komisiju, nudimo vam nekoliko savjeta:

  • Ne imitirajte poznate pjevače
  • Izaberite omiljenu pjesmu (pjesma ne mora biti zahtijevna)
  • Budite originalni
  • Budite dobro raspoloženi i pobijedite tremu
  • Vjerujte u uspjeh

Najvažnije je da se kandidat opusti, pobijedi tremu i bude svoj. Najpoznatiji show na svijetu “X Factor” nije samo pjevačko takmičenje: ne tražimo samo odlične pjevače, već osobe koje posjeduju prepoznatljiv karakter,ono nešto posebno faktor X.  Veoma smo ponosni što je po dosadašnjim obrađenim podacima, broj i kvalitet prijavljenih prevazišao sva naša očekivanja! Međutim, još jednom pozivamo sve talentirane ljude da preuzmu stvar u svoje ruke i i dođu na predaudiciju za učešće u najvećem pjevačkom show programu regiona koji, da podsjetimo, od anonimnih pojedinaca stvara nove regionalne muzičke idole.

Ogranizatori naglašavaju da čak i ako niste stigli da se prijavite putem SMS poruke ili online prijave, to možete učiniti direktno na lokacijama predaudicija. Prednost izlazka pred stručnu komisiju imaju oni koji su predhodno izvršili prijavu, što je velika olakšavajuća okolnost zbog ogromne gužve koja postoji na ovakvim dešavanjima, tako da preporučujemo da se kandidati prijave renije. Međutim, ukoliko neko zaista želi da učestvuje u takmičenju, a iz nekog razloga nije stigao da se prijavi, producenti će biti blagonakloni. Po završetku procesa prijavljivanja “X Factor Adria” ekipa kreće u uzbudljivu regionalnu potragu nove muzičke senzacije!

Sve detaljnije informacije možete pronaći na zvaničnoj FB stranici https://www.facebook.com/XFactorAdria

Podijelite članak