Portal 072info

Počinju pripreme rukometaša “Čelika” za novu prvenstvenu sezonu u Premijer ligi BiH

Pripreme rukometaša “Čelika” za novu prvenstvenu sezonu u Premijer rukometnoj ligi BiH počinju u četvrtak, 7. avgusta. To je odluka Upravnog odbora ovog Kluba koji je danas za novog v.d. direktora Kluba imenovao aktivnog kapitena ovog tima Aldina Begagića. Takođe, za v.d. sekretara Kluba imenovan je Ferid Begagić Backo, dugogodišnje lijevo krilo ,,crveno-crnih”.

– Dosadašnji direktor Kluba Nedžad Ahmić ostaje član Upravnog odbora kluba zadužen za organizaciju utakmica, a generalni sekretar Kluba ostaje Nehru Koluh, koji će na v.d. sekretara Ferida Begagića Backa prenijeti mnoge poslove, pošto je ovaj drugi svakodnevno angažovan u kancelariji zeničkog premijerligaša. Praksa da aktivni igrači kluba (kao Begagić) budu direktori kluba je poznata i u nekim njemačkim rukometnim klubovima – pojašanjava odluke Uprave Kluba Pane Škrbić, predsjednik ovog kluba i dodaje

– To je samo početak kadrovskih promjena i jačanja kluba. Vrata Kluba su širom otvorena za sve one koji žele da rade i doprinose daljem razvoju RK ,,Čelika” – kaže Škrbić.

POJAČANJA

Upravni odbor Kluba je prihvatio informaciju o prelaznom roku za igrače Premijer lige i zaključio da je “Čelik” u ovom prelaznom roku postigao izvanredne rezultate. O tome predsjednik Kluba Pane Škrbić kaže:

– Zadržali smo sve igrače iz prethodnog prvenstva, osim golmana Dragana Stračevića (otišao u RK Derventu) i Enesa Sirče (vratio se u Bosnu –Visoko), što je bio naš prvi cilj u prelaznom roku. Drugi cilj je bio dovesti dva jaka pojačanja, gdje je pun pogodak dovođenje Aldina Mehinovića i Dine Zvekića iz RK Maglaja. Treći cilj je bio dovođenje mladih igrača iz susjednih gradova koji dolaze u Zenicu na školovanje, odnosno studiranje. Tako su po ,,ovom osnovu” za “Čelik” registorovani kadetski reprezentativi iz “Krivaje” (Zavidovići) Eldar Mehić i Suad Huskić, kao i članovi kadetske repreznatacije iz Viteza Antonio Magret i Rino Maros. Na kraju, tu su iz Travnika Miran Čović i Adnan Bevrnja – govori nam Pane Škrbić.

– Četvti cilj je bio da u “Čelik” vratimo naše igače koji su bili na “kalenju” u klubima nižeg ranga takmičenja i tu su povratnici u “Čelik” Adnan Begagić i Ahmedin Ćosić iz Viteza i Jasmin Beganović iz “Bosne” Tešanj. Tačka na “i” u prelaznom roku je stavljena dovođenjem na gol iskusnog već 20 godina golamana “Krivaje” Jasmina Hadžihasića, koji je 2005. godine bio član A reprezenatcije BiH. Sve u svemu – kaže Škrbić – “Čelik” je u novu sezonu ulazi znatno jači nego u prethodnoj i sa ambicijama da juriša na sami vrh rukometne Premijer lige BiH.

PRIPREME I TRENER

I ove godine, zbog organizacionih i finansijskih poteškoća, kao i ranijih godina pripreme rukometaša ,,Čelika” počinju sa zakašnjenjm.

– Imamo organizacionih i finansijskih problema i nadam se da će biti riješno već u ponedjeljak – utorak naredne sedmice. Obaveze prema novim mladim igračima su samo u pogledu smještaja, što u Zenici i nije baš lako riješiti – kažu u Upavi “Čelika”.

Defitivan start u pripremama za naredndno prvenstvo je – četvrtak 7. avgusta, kada će se obaviti i ljekarski pregledi, razna testiranja i ostale pripreme za ubrzane treninge. Planirano je da se prava tri dana pripreme obave u Grdskoj areni Zenica, a onda će se, kako je planirano, osam dana boraviti negdje van Zenice.

Pitanje trenera RK “Čelika” nije riješeno ni na ovoj sjednici Upravnog odbora. Najozbljniji kandidat za šefa stručnog štaba “Čelika”, Danijel Ridžić, koji je u prethdonoj polusezni bio na čelu struke “Konjuha” iz Živinica, odustao je od kandidature zbog porodičnih razloga.

– Biti trener RK “Čelika” je veliki izazov i odgovornost. Radi se o jednom od najboljih i najorganizovanijih klubnova u BiH. Međutim, ja zbog porodičnih obaveza moram biti vezan za Sarajevo i porodcu, a u “Čeliku” se ne može raditi polovično – izjavio je Redžić.

Tako će pitanje trenera biti riješeno na narednom sastaku Upravnog odbora “Čelika”.

Podijelite članak