AUTOR:
072INFO PORTAL

DATUM:

Podaci kompanije ”Statista” objavljeni na stranici Bloomberga, pokazuju kako gotovo četvrtinu od oko 28.000 zaraženih u Italiji, čini starosna grupa od 19 do 50 godina.

Ankara

Posljednji podaci iz Evrope i Sjedinjenih Američkih Država (SAD) pokazuju kako mlade punoljetne osobe nisu toliko otporne na novi tip koronavirusa kao što se prvobitno mislilo, javlja Anadolu Agency (AA).

Podaci kompanije “Statista” objavljeni na stranici Bloomberga, pokazuju kako gotovo četvrtinu od oko 28.000 zaraženih u Italiji, čini starosna grupa od 19 do 50 godina.

Podaci američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti pokazuje kako od oko 2.500 zaraženih, njih 705 spada u starosnu grupu od 20 do 44 godine. Od toga između 15 i 20 posto njih je hospitalizirano, dok četiri posto treba intenzivnu njegu.

S druge strane, mali je broj mlađih punoljetnih osoba koje su umrle od posljedica zaraze novog tipa koronavirusa.

Prvi podaci pristigli iz Kine, u kojoj je izbila epidemija novog tipa koronavirusa, ukazivali su na to da su najranjivija grupa, starije osobe i osobe koje imaju drugih zdravstvenih problema te da virus ne pogađa toliko mlade.

Anadolija