Podaci za FBiH: Evo koliko ima zaposlenih u vašem grad (FOTO)

Podijelite vijest

Ukupan broj zaposlenih u Federaciji BiH na dan 21. april po prebivalištu osiguranika iznosi 510.730 dok po sjedištu poslodavca ukupan broj zaposlenih iznosi 511.033, objavila je Porezna uprava Federacije BiH.

Pregled stanja broja zaposlenih radnika po kantonima i općinama na dan 21. april može se pogledati na linku OVDJE.

Objavljeni podaci o zaposlenim osobama su kreirani na osnovu obrazaca koji su procesuirani do posljednjeg statusa i proslijeđeni nadležnim vanbudžetskim fondovima.

Razlika u broju zaposlenih prema prebivalištu i mjestu rada, zasnovana je na proceduri generisanja i vrsti podataka, saopćeno je iz Porezne uprave BiH.

Broj zaposlenih se bazira na prebivalištu zaposlenika (JMBG) bez obzira gdje je osoba zaposlena (u općini prebivališta ili drugoj općini ili u istom kantonu ili drugom kantonu), a broj zaposlenih prema mjestu rada, odnosno prema mjestu poslodavca (JIB-a), generisan je prema broju zaposlenih kod obveznika uplate doprinosa, bez obzira da li se radi o punom ili nepunom radnom vremenu, ili gdje uposlenik ima prebivalište (može biti iz općine gdje je zaposlen, ali može biti iz druge općine ili drugog kantona), tako da je razlika u broju za onu vrijednost koja odgovara broju osoba koje imaju dva ili više radnih mjesta sa nepunim radnim vremenom.

Fena


Podijelite vijest