t 3
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Sport / Svijet
NER FIT

Pitanje vremena je kada će fudbalski reprezentativac Engleske i kapiten Aston Vile Džek Griliš (Jack Grealish) postati novi član Mančester sitija. Prema informacijama koje pristižu iz engleskih medija, transfer će biti vrijedan 100 miliona funti.

FIXGEHALT

Griliš je pored sjajnih partija u centar pažnje dolazio, istina i zbog fotografija u alkoholiziranom stanju, ali i zbog poderanih kopački koje su mu, kako kaže, donosile sreću. Naime, on je u sezoni 2018/19 upravo u poderanim kopačkama svoj tim predvodio u trijumfu nad Derbijem Kauntijem (2:1).

– Vratio sam se nakon povrede i nisu bile ovakve, bile su potpuno nove. Nakon toga sam u njima zabio nekoliko golova i upisao nekoliko asistencija. One su moje sretne kopačke i morao sam ih zadržati – objasnio je Griliš. 

Da stvar bude zanimljivija, on je za prvi tim Aston Vile debitovao upravo protiv Mančester sitija i to u maju 2014. godine. “Građani” su tada na Etihadu slavili sa 4:0, a svoj dan imao je Edin Džeko koji je postigao dva prva pogotka svog tima (64. i 72. minut). Poslije su još pogodili Stevan Jovetić i Jaja Ture (Yaya Toure).

LIDER