Podignuta optužnica protiv Fahreta Pivića: Švercovao cigarete u Zenici i Kaknju

o 1
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Fahreta Pivića (54) iz Zenice, zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeni promet akciznih proizvoda.

Optuženi se tereti da je tokom 2019. i 2020. godine, od njemu poznatih osoba, nezakonito nabavaljao veću količinu duhana, duhanskih prerađevina i cigareta, koje nisu bile obilježene akciznim markicama Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) Bosne i Hercegovine.

Nakon nabavke, duhan i duhanske prerađevine, stavljao je u promet i prodaju na području Zenice i Kaknja, te na taj način ostvarivao nezakonitu imovinsku korist i nanosio štetu državi BiH, kao i građanima, plasmanom duhanskih proizvoda koji nisu prošli propisani standard kontrole kvaliteta i ispravnosti.

ČITAJ JOŠ:  Tužilaštvo BiH dobilo oko 120 prijava za izborne prevare

Prilikom pretresa kuće koju je koristio osumnjičeni, pronađena je i zaplijenjena veća količina cigareta i duhana, bez odgovarajući kontrolnih i nadzornih markica Bosne i Hercegovine.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

GODISNJICA
MARKETING