Podrška Meridiana za najbolje rezultate: Ulaganja u fudbal – strateški cilj

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Meridianova sportska porodica sve je veća, a njen značajan dio su brojni fudbalski klubovi koji na sportskim terenima postižu odlične rezultate. Sponzorstva sa bh. fudbalerima, bez obzira na njihovu ligašku poziciju, dio su dugoročne strategije razvoja sporta na koju je Meridian posebno ponosan! 

Kako su naveli u Meridianu, želja ove kompanije, jednog od lidera na području BiH, jeste upravo snažna podrška fudbalu – zato što ovaj sport krase vrijednosti koje su utkane i u sam temelj njihovog poslovanja. Ističu se timski duh, kao primarni aspekt, uz želju za postizanjem što boljih rezultata uvijek kroz fer, korektan i sportski duh. 

FK Sloga Meridian iz Doboja u finale sezone ulazi s dobrim rezultatom. Trenutna sedma pozicija na tabeli Premijer lige BiH je za poštovanje, a naredni odlučujući meč Sloga na svojim „Lukama“ ovog vikenda igra protiv lidera prvenstva – Zrinjskog. 

– Dobojlije su proteklog vikenda odigrali sjajnu utakmicu i na gostujućem terenu savladali Tuzla City rezultatom 2:1. Nadamo se da će nošeni tim uspjehom i u narednoj utakmici trijumfovati. ‘Okršaj’ na Lukama odlučivaće o opstanku u ligi i vjerujemo da će Dobojlije upisati još jednu pobjedu – rekli su u Meridianu.

I Fudbalski klub Goražde fantastičnu sezonu privodi kraju. Trener Dženan Hošić preuzeo je kormilo kluba sredinom marta i od sredine tabele doveo ga je do druge pozicije na tabeli Prve lige FBiH, a već ovog vikenda na svom terenu dočekuju fudbalere Travnika i nadaju se 13. trijumfu u ovoj sezoni.

– Zadovoljni smo činjenicom da su svi naši klubovi postigli odlične rezultate. Uvijek ističemo da pozicija na tabeli jeste važna, ali i da ništa manje nije značajna ni promocija sporta i zdravog načina života. Nadamo se da svime ovime inspirišemo mlade generacije širom BiH da se bave sportom i razvijaju sportski duh – dodaju u Meridianu.

PONOSNI SPONZOR BROJNIH KLUBOVA

Meridian je svoju misiju podrške sportu nastavio i novim sponzorstvima, a od nedavno tu su i klub sa stogodišnjom tradicijom – Alfa iz Modriče, te Klub malog fudbala Teslić. 

Podsjetimo, od ranije su tu i fudbaleri Sloge iz Trna koji na teren izlaze u Meridianbet dresovima, a boje kluba i kompanije Meridian na fudbalskim terenima već tri sezone brani i FK Rekreativo. 

Podrška klubu 13. Skojevki iz Gradiške najbolji je primjer da Meridian zaista ne pravi razliku između „velikih“ i „malih“ klubova, već da je razvoj sporta i sportskih kolektiva širom BiH strateško opredjeljenje ove kompanije.