Podrška za odmor u našoj zemlji: Od danas dostupni turistički vaučeri

Turistički vaučeri u vrijednosti od 200 KM dostupni su od danas stanovnicima FBiH. Ukupan broj raspoloživih vaučera je 10.000, a moguće ih je iskoristiti najkasnije do 30. decembra ove godine.

Korist građanima

Minimalna cijena pojedinačnog turističkog paketa iznosi 250 KM, a kupac prilikom kupovine mora minimalno doplatiti 50 KM.

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo kazala je za „Avaz“ kako je zadovoljna činjenicom da je javni poziv uspješno realiziran i da će građani imati na raspolaganju turističke vaučere.

– Svi oni koji žele odmor provesti u BiH, već od danas mogu kupiti neki od turističkih paketa i uživati u turističkim centrima širom BiH, Sarajevu, Mostaru, Bihaću, Travniku, Jajcu… Vjerujem da će dva miliona KM, koliko smo izdvojili za vaučere, biti od koristi i građanima, domaćim turistima, ali i našim turističkim privrednicima – kazala je Đapo.

Nema prijenosa

Dodaje kako je Ministarstvo okoliša i turizma FBiH uradilo sve da pomogne domaćem turizmu.

Podsjećamo, turistički vaučer nije dostupan u fizičkom obliku, ne može se čuvati, prenositi, pokloniti ili prodati. Aktivira se prilikom kupovine jednog od turističkih paketa.

Sve platforme će izvještavati koliko je turističkih vaučera ostalo.

Supružnici i njihova punoljetna djeca imaju pravo na po jedan vaučer, ali ih neće moći koristiti za isti turistički paket.

Tri platforme

Kupovinu turističkih paketa uz korištenje turističkih vaučera Vlade FBiH moguće je izvršiti na platformama: citydeal.ba, ekupon.ba i odmoriubih.ba.

Avaz

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE