PODRŽITE AKCIJU U KORIST SVIH:Od 4. septembra blokade na bh. cestama

PODRŽITE AKCIJU U KORIST SVIH:Od 4. septembra blokade na bh. cestama

f1ae2a62794ec15bacba1f99b4b74528Vjerujemo da je svima poznata situacija koja vlada na prostoru naše zemlje, te kako vlasti (ne) rade na njenom totalnom ‘truljenju’.

Prije dva dana smo objavili članak kako Federacija BiH mora prodavati objekte u vlasništvu zemlje kako bi isplatili penzije i kako bi se stanje u PIO/MIO na neki način popravilo. Osim prodaje hotela “Ero” u Mostaru sada smo na pragu nekog novog, za narod naše zemlje pogubnog “plana”.

Vlada FBiH je odlučila da ugosti predstavnike MMF-a (Međunarodnog monetarnog fonda) koji će napaćenom narodu, naše već napaćene zemlje, dati lažnu predstavu stanja u BIH, lažnu sliku pozitivnog poslovanja i napretka, te odobriti novi kredit – svaki euro tog kredita će naravno završiti u džepu političara.

NE DOPUSTIMO DA NAM ZADUŽUJU NAŠU PRAUNUČAD!

Godinama nas političari zadužuju, povećavaju cijene kako bi otplatili kredite od kojih mi, narod, nije vidio ni marke. Svaki sat, dan, sedmicu, mjesec, situacija nam je sve teža, ali to oni ne vide. Bitno je da su njihovi džepovi uvijek uredno puni, a naši ‘šuplji’.

PODRŽIMO AKCIJU!

 Četvrtog septembra u BiH dolaze predstavnici MMF-a, koji će javnosti predstaviti lažnu procjenu pozitivnih ekonomskih pomaka koje su, kao, napravile vlasti BiH, da bi nam odobrili novi kredit od kojeg će svaki euro završiti u džepu političara. Pustićemo ih da dođu i onda – blokiramo sve. Aerodrome, raskrsnice, ceste… sve – najavio je Feđa Štukan, jedan od aktivista i pokretača akcije.

 Ja neću mirno gledati kako upadamo u još težu ekonomsku krizu, i kako moja djeca i unuci vraćaju pare od kojih će vlasti sebi kupovati kola, vile, skupa odjela, plaćati putovanja, zapošljavati svoju rodbinu i prijatelje, plaćati svoje prljave nacionalističke predizborne kampanje. NE DAM!!! – napisao je Štukan na svom FB profilu kratko pojašnjenje zašto se zalaže za radikalnu akciju i ustajanje protiv užasa u kome tavore bh. građani.

072info/depo

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE