Portal 072info

PODRŽITE ZENIČANINA, MUAMERA TUFEKČIĆA: Izbor za najboljeg bh. borca u 2013. godini

Slika

Kako se bliži kraj 2013. godine borilački portal borba.ba odlučio je napraviti svojevrstan rezime uspjeha naših boraca u protekloj godini te napraviti izbor, u kome ćete isključivo čitatelji birati najboljeg svojim glasovima. U nastavku pogledajte prijedloge boraca a glasati možete putem ankete koja se nalazi na lijevoj strani borba.ba portala. Ukoliko smatrate da prijedlozi borilačkog portala nisu ispravni, ili imate bilo kakav komentar možete im se obratiti putem maila na borba.ba@hotmail.com. Anketa ostaje otvorena do 1. decembra.

Kickboxer Dževad Poturak – u martu ove godine osvario uspjeh karijere pobjedom nad Sergei Lascenkom u rezervnoj borbi K-1 WGP finala u Zagrebu, da bi nakon povrede Badr Harija ušao u polufinale turnira gdje je zaustavljen od Ismaela Londta.

Bokser Džemal Bošnjak – osvojio bronzanu medalju na Mediteranskim igrama u Mersinu u Turskoj, te nastupio na AIBA Svjetskom bokserskom prvenstvu kao jedini predstavnik BiH, gdje je ubilježio jednu pobjedu.

Kickboxer Igor Emkić – impresionirao borilaču javnost Balkana pobjedom u svom debiu na FFC-u, osvojio zlatnu medalju na ovogodišnjem World Combat Gamesu, nezvaničnoj Olimpijadi borilačkih sportova koja se održala u ruskom St.Petersburgu, pobijedivši tri meča.

Kikckboxer Muamer Tufekčić – uspješno prošao kvalifikacije vjerovatno najjače kickboxing organizacije u Evropi – SUPERKOMBAT®, osvojio prvi SUPERKOMBAT® WGP kvalifikacioni turnir četvorice ove godine, a zatim se kvalifikovao i za samo finale SUPERKOMBAT® WGP turnira u decembru ove godine.

Izvor: borba.ba

 

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box