Screenshot 2 67
AUTOR: H.D.
DATUM: stu 17, 2021 @ 8:00
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
FIXGEHALT

Oružane snage Bosne i Hercegovine održale su na Manjači metodsko-pokaznu vježbu u sklopu primopredaje vojne opreme, donacije Velike Britanije Oružanim snagama BiH. Ova vojna vježba uslijedila je samo par mjeseci nakon što je ministar odbrane BiH iz, kako je naveo, sigurnosnih razloga odgodio vježbu OS BiH sa Vojskom Srbije, takođe na Manjači.

NER FIT

Na konstataciju novinara da se aktivnosti poput današnje odvijaju, te da je samo vježba sa Vojskom Srbije odgođena ministar odbrane BiH Sifet Podžić poručio je: “Utisak Vam nije dobar”.

“Ponovo kažem da sam vježbu sa Vojskom Srbije da odložim, ne otkažem jer je taj dan bilo toliko inficiranih u Republici Srbiji da je taj dan Republika Srbija bila najinficiranija zemlja u Evropi i druga najinficiranija zemlja u svijetu”, rekao je ministar odbrane BiH.

Podžić je dodao da drugu godinu zaredom Ministarstvo radi na privremenom finansiranju, te da nisu postojali drugi razlozi osim sigurnosti vojnika.

Tekst se nastavlja nakon reklame

“Što se tiče današnje vježbe, ovo je protokolarna aktivnost, na otvorenom prostoru i ne vidim problema za sigurnost vojnika”, podcrtao je Podžić.

Na pitanje novinara da li su prisutni pripadnici III pješadijskog Republika Srpska puka, Podžić se nasmijao i rekao da je vidio visoke dužnosnike u OS BIH.

“Vidio sam generala Kneževića, a evo i Šukalo je iz Trećeg RS puka”, zaključio je Podžić.

Inače, generalmajor Gojko Knežević je zamjenik načelnika ZŠ OS BiH za resurse.

Zbog Podžićeve odluke da odgodi vježbu sa Vojskom Srbije, predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija zatražio je njegovu smjenu, no za takvu odluku nije bilo dovoljno ruku među ministrima.

LIDER