Portal 072info

Pogba na hodočašću u Mekki: Islam mi je otvorio um

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Paul Pogba nije odgajan kao musliman iako je njegova majka islamske vjere. Tek se od nedavno fudbaler Manchester Uniteda okrenuo islamskoj vjeri i kaže da je od tada osjetio unutrašnji mir.

Francuski fudbaler je čak prošlog mjeseca posjetio Mekku tokom hodočašća i svetog mjeseca ramazana. On je tamo bio sa fudbalerom Chelsea i sunarodnikom Kurtom Zoumom, a kaže da ga je islam učinio boljim čovjekom.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Islam mi je sve, on čini da sam zahvalan na svemu. Učinio je da se promijenim, shvatim stvari u životu i učinio je da sam mirniji iznutra. Bila je to dobra promjena u mom životu jer nisam rođen kao musliman iako moja majka jeste muslimanka. Rastao sam poštujući svakoga. Islam nije slika koju svi vide, nije terorizam. Islam je nešto divno. Svako može da osjeti da je povezan sa islamom“, rekao je Paul Pogba.

Pogba je slobodno vrijeme po završetku sezone iskoristio za hodočašće do Mekke gdje je išao sa Kurtom Zoumom. Ta posjeta je značajno drugačija u odnosu na 2016. i 2017. godinu kada je sa Romeluom Lukakuom bio u Los Angelesu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Mnogo sam se pitao o životu, istraživao sam. Molio sam se sa prijateljima i osjetio sam nešto drugačije. Osjetio sam se odlično. Od tog dana sam samo nastavio. Moraš da se moliš pet puta dnevno jer je to stub islama. Ja to radim. Ta religija mi je otvorila um i učinila me je boljom osobom. Ovaj život ima test, čak i ako nisi musliman ti si normalno ljudsko biće. Imaš ljudske odnose i poštovanje za ono što jesi, bilo koje da si religije ili bolje kože. Islam je samo to – poštovanje čovječanstva i svega“.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Pogba ima iza sebe turbulentnu sezonu u kojoj se dosta govorilo o njegovom negativnom uticaju u Manchester Unitedu, kao i o njegovim svađama sa bivšim menadžerom Joseom Mourinhom. Tokom proljeća je bilo dosta priča o njegovom prelasku u Real Madrid, a za sada se još uvijek ne zna da li bi Francuz zaista i mogao da pređe u kraljevski klub. 

N1

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 195
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME