Pogba se uvrijedio na ponudu od 300 hiljada funti sedmično: To je ništa, oni blefiraju

Tokom najave epizoda dokumentarnog serijala Pogmentary, a koji prikazuje život nogometaša Paula Pogbe, otkriveno je da je ovaj vezni igrač odbio ponudu od 300.000 funti sedmično od Manchester Uniteda opisavši je kao “ništa”, što je izazvalo bijes kod fanova Crvenih đavola.

Pogba će na kraju ove sezone napustiti Manchester United i nakon novih šest godina u Premiershipu još jednom nije pokazao svoj puni potencijal u dresu Crvenih đavola, a ovaj odlazak mu je drugi put da napušta klub kao slobodan igrač, nakon što je isto uradio 2012. godine kada je klub vodio Alex Ferguson.

The Athletic je iz dokumentarnog serijala Pogmentary, koji snima Amazon Prime, izdvojio jedan zanimljiv isječak, a na kojem se vidi razgovor Pogbe i njegovog bivšeg agenta, pokojnog Mina Raiole, iz prošle sezone.

Tada su raspravljali o ponudi Manchester Uniteda za Pogbin novi ugovor, a druga ponuda bila je uz povećanje plate sa 290 hiljada funti na 300 hiljada funti sedmično, što je Pogbu trebalo zadržati u vrhu liste najplaćenijih igrača u Engleskoj.

Iako tokom šest godina na Old Traffordu nije ispunio ni polovicu očekivanja navijača, na kraju ga je ta ponuda dodatno iznervirala.

“Paul, ti si u situaciji koja je vrlo posebna. Nemaš pojma u kakvoj si situaciji”, rekao je Raiola u spomenutom isječku, nakon čega je dobio pitanje od Pogbe:

“Da li je Manchester United poslao drugu ponudu?”

“Da, oni apsolutno žele da ti ostaneš. Za mene, ova ponuda to ne odražava. Rekao sam im da, ako žele da ostaneš, ne trebaju davati takve ponude. Natjerat ću ih da shvate da ako stvarno žele da ostaneš i žele izgraditi projekat oko tebe, onda se trebaju ponašati drugačije i staviti novac na stol”, rekao je Raiola, što je Pogbu još više izbacilo “iz cipela”:

“Blefiraju! Kako možeš reći igraču da ga apsolutno želiš, a ne ponuditi mu ništa. Nikada to nisam vidio”, rekao je Pogba.

Ova Pogbina izjava izazvala je bijes kod navijača Manchester Uniteda koji smatraju da je na ovaj način francuski igrač još jednom ponizio Crvene đavole, posebno iz razloga što je tražio znatno povećanje plate u trenutku kada je klub bio u teškoj situaciji i uz to nije bilježio rezultate koji se očekuju od njih.

On se 2016. godine vratio u United za tada rekordnih 105 miliona eura, a ukupno je u dresu Crvenih đavola odigrao 233 utakmice u kojima je postigao 39 pogodaka. Pogba je počeo karijeru u Unitedu 2010. godine, no odigrao je samo sedam utakmica do 2012. godine kada je prešao u Juventus.

Kako trenutno stoje stvari, francuski reprezentativac je najbliži povratku u Juventus za koji je u četiri sezone odigrao 178 utakmica uz 34 postignuta gola.

Klix

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE