Poginule dvije osobe: Putnik autobusa ispričao kako je autobus sletio u provaliju

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Ljekarska pomoć u bolnici u Nikšiću ukazana je za 26 povrijeđenih jutros u teškoj saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Nikšić-Podgorica, u blizini Bogetića, u kojoj su dvije mlađe ženske osobe poginule.

Direktor Opšte bolnice u Nikšiću Ilija Ašanin rekao je da je 19 lakše povrijeđenih nakon ukazane pomoći otpušteno kući, a da je sedam zadržano na daljem liječenju.

On je naveo da je petoro na odjeljenju intenzivne njege, a po jedno na odjeljenjima hirurgije i ortopedije.

“Jedna djevojčica, koja je imala povrede unutrašnjih organa i unutrašnje krvarenje, operisana je i njeno stanje je trenutno stabilno. Svi povrijeđeni su trenutno stabilnih vitalnih parametara i kod većine je riječ o prelomima ruku, nogu i rebara”, pojasnio je Ašanin na konferenciji za novinare u nikšićkoj bolnici.

On je rekao da će biti urađene dodatne dijagnostičke procedure i da postoji mogućnost da još neko od povrijeđenih danas ili sutra bude operisan kako bi bile zbrinute njihove povrede.

Ašanin je istakao da su u roku od 45 minuta od dolaska prvih povrijeđenih ukazali pomoć, te da nijedna od dvije stradale osobe nije dovezena u Opštu bolnicu u Nikšiću.

Spasoje Tomić, jedan od putnika koji je jutros u 8.05 sati krenuo iz Nikšića za Podgoricu, rekao je da je vozač vozio prilagođenom brzinom i sasvim bezbjedno, sve do trenutka kada je ispred minibusa izletio automobil iz suprotne trake.

“Vozač nije uspio da izbjegne automobil, već su se sudarili i mi smo sletjeli u provaliju. Sreća u nesreći bila je što smo samo proklizali i nismo se prevrtali. Većina od nas je preživjela ovaj udes, ali nažalost dvije djevojke nisu”, ispričao je Tomić.