Poginuo motociklista: Vraćao se sa sahrane prijatelja koji je stradao na motoru

U nesreći koja se dogodila između Palešnika i Zdenčaca stradao je motociklista Matija Ć. (29), saopćila je hrvatska policija. 

– U subotu 21. maja oko 16:50 29-godišnjak je upravljao motociklom Yamaha bjelovarskih registracijskih oznaka nenaseljenim dijelom između mjesta Zdenčac i Palešnik u smjeru jug – sjever. On je tokom vožnje koristio zaštitnu kacigu – piše Moj portal.

Preticao traktor

– Nakon 780 metara od završetka naseljenog dijela mjesta Zdenčac preticao je traktor, za koji je bio priključena prskalica, kojim je upravljao 38-godišnjak. Budući da se 29-godišnji motociklista nije uvjerio da preticanje može obaviti bez opasnosti za druge učesnike u saobraćaju, motociklom je udario u prednji dio automobila “škoda” zagrebačkih registracijskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 49-godišnjak – stoji u saopćenju.

Nakon sudara 29-godišnji motociklista je pao, pa je od zadobijenih povreda na licu mjesta preminuo. 49-godišnjak i dvoje njegovih 53-godišnjih putnika su vozilom hitne pomoći prevezeni u Opću bolnicu Bjelovar na pružanje medicinske pomoći, gdje je utvrđeno da su 53-godišnjaci lakše povrijeđeni, dok je 49-godišnjak zadržan na daljnjem liječenju. 49-godišnjak je alkotestiran, gdje je utvrđeno da nema alkohola u krvi.

Moj portal nezvanično saznaje da je stradali Matija Ć., mladić iz Palešnika koji je volio motore, svirao je u KUD-u Slavko Kolar i radio na svojoj plantaži jabuka, odnosno na porodično poljoprivrednom imanju koje se bavi uzgojem i preradom voća. Bio je profesionalni vozač koji je prošao cijelu Evropu.

– Matija se na motoru vraćao svojoj kući iz Kutine, gdje je bio na sahrani prijatelju koji je poginuo na motoru. Nevjerovatno, ali istinito. Poginuo je svega dva kilometra od svoje kuće. Najmlađi je u porodici, ima još dva starija brata, Domagoja i Hrvoja. Matija je bio duša od čovjeka kojeg su svi voljeli. Ovo je strašno – kazala je poznanica porodice, koja još uvijek ne vjeruje da Matije više nema.

Oproštaj od prijatelja

– Bio je dobar mladić, volio je motore, svi su ga voljeli – kratko je rekla Matijina poznanica, zaključivši kako je jedan mladi život otišao u nepovrat.

Od Matije se prijatelji opraštaju i na društvenim mrežama. Među njima su i vatrogasci, članovi DVD-a Palešnik.

– S neizmernom tugom i suzom u očima opraštamo se od našeg sekretara, operativca i prije svega velikog prijatelja. Jučer poslijepodne tragično nas je napustio naš Matija – objavili su.

– Nevjerica, šok, tuga i suze. Milion pitanja, zašto i kako, a nikoga da na njih odgovori. Mata je bio veličina, osoba koja nam svima treba u životu. Bez puno pitanja davao je sebe i svoje slobodno vrijeme u pomaganju drugima kroz rad u zadrugama na području općine. Nakon potresa u Petrinji i Glini, zajedno s kolegama vatrogascima, dao je svoj doprinos u vremenima kada je to bilo najpotrebnije.

Ostaje praznina. Ostaju neispijene kafe, neispričane priče i dogodovštine s puta, neodrađene intervencije i bol. Velika bol što te nema ovdje s nama.

Kažu da dragi ljudi ne umiru sve dok žive u sjećanjima i uspomenama najmilijih. Ovo će nam biti utjeha, tračak svjetlosti i nade koji će nas gurati da nastavimo dalje da živimo. Živimo u vjerovanju da ćemo se negdje ipak sresti. Nedostaješ prijatelju – stoji u objavi koju potpisuje D. Gorek.