Portal 072info

Pogledajte antiterorističku vježbu Federalne uprave policije

Antiteroristička vježba “Brzi odgovor 2016” u organizaciji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova/Federalne uprave policije održana je danas na lokalitetu naselja Ciljuge, općina Živinice.

U desetominutnoj pokaznoj vježbi, a kasnije i postrojavanju, učestvovalo je 660 policijskih službenika, tri helikopterske jedinice, četiri borbena oklopna vozila, policijski psi i druga materijalno-tehnička sredstva. U vježbi su učestvovale združene jedinice za posebne namjene iz policijske strukture FBiH.

 

Ministar unutrašnjih poslova FBiH Aljoša Čampara rekao je da ova vježba predstavlja kontinuirani način rada i provjere policijskih snaga.

– Danas smo se mogli uvjeriti u sposobnost policijskih struktura FBiH – izjavio je Čampara, ocijenivši da su spremne da odgovore na izazove, kao i da pruže otpor terorističkim aktivnostima.

Direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač ocijenio je vježbu dosta zahtjevnom, naglasivši da je ona poruka da su policijske snage FBiH osposobljene, obučene i opremljene da mogu izvršiti svaki zadatak.

Na pitanje novinara da je li ova vježba odgovor na vježbu MUP-a RS-a, rekao je da nema taj karakter, već da se radi o redovnoj vježbi.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box