Pogledajte dramatične prizore nakon požara: Potpuno izgorio stan na Jaliji (VIDEO)

Nije bilo povrijeđenih u požaru koji je sinoć izbio u stanu zgrade u ulici Jalijski put broj 9, u zeničkom naselju Jalija.

Ova informacija potvrđena je za portal “072info” iz Operativnog ccentra MUP-a ZDK.

–  Prijavu smo dobili u 20:40 sati. Policija i vatrogasci su izašli na lice mjesta. Požar je lokaliziran u 23:30 sati. Povrijeđenih nije bilo, a u jutarnjim satima će se raditi uviđaj. Na lice mjesta bit će i inspektor za protiv-požarnu zaštitu – rečeno nam je iz Operativnog centra MUP-a ZDK.

Tužilac je upoznat sa slučajem. Podsjetimo, do požara u stanu je došlo na posljednjem spratu zgrade.

Prema informacijama do kojih smo došli velika borba vatrogasaca je bila s vatrenom stihijom, pogotovo jer se požar morao gasiti “sa zemlje.”

Inače, gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović posjetio je danas mještane zgrade na Jaliji, gdje je sinoć došlo do požara u stanu koji je prouzrokovao ogromnu materijalnu štetu.

Naime, osim stana u kojem je došlo do požara i potpuno je izgorio, ovom prilikom oštećen je krov zgrade, ali i nekoliko susjednih stanova.

“Bio sam i sinoć ovdje, a došao sam i danas kako bismo vidjeli štetu koja je nastala. Još sinoć sam svojim građanima, čiji su stanovi pretrpjeli štetu usljed požara, ponudio da im Grad Zenica osigura smještaj u hotelu. Danas sam ponovo obišao lokalitet Jalije. Nažalost, osim stana u kojem je izbio požar i susjedni stanovi pretrpjeli su materijalnu štetu. Grad Zenica će svima njima uplatiti po 1.000 KM interventne pomoći, kako bi mogli sanirati oštećenja u stanovima. Također, krov na zgradi se hitno mora sanirati jer je potpuno izgorio”, rekao je ovom prilikom gradonačelnik Kasumović.

Osim finansijske pomoći za saniranje nastale štete, gradonačelnik Kasumović pozvao je i Službu za inspekcijske poslove kako bi se promptno riješio problem prilaza ovoj zgradi.

“Ovdje su izgrađene garaže koje onemogućavaju prilaz vatragoscima i hitnoj, zbog čega sam dao nalog Službi za inspekcijske poslove da odmah pokrenu proceduru za rušenje privatnih garaža. To se možda neće svidjeti onima koji koriste te garaže, ali meni su važniji životi mojih sugrađana od garaže. Prilaz ovoj i drugim zgradama koje imaju sličan problem mora se riješiti”, poručio je gradonačelnik Kasumović.

Nakon ove posjete, stanari zgrade na Jalijskom putu 9 zajedno sa upraviteljem zgrade posjetili su gradonačelnika u njegovom kabinetu, a tom prilikom obećao im je sufinansirati i saniranje krova.

Portal 072info posjetio je danas stan koji je potpuno izgorio, te smo zatekli dramatične prizore. 

U nastavku pogledajte kako izgleda stan nakon sinoćnjeg požara.